Jesper Jensen hylder spilleres oprejsning efter nedtur

8. JUN 2023 • 22:50SPORT

Team Esbjerg var helt nede i kulkælderen i weekenden, men rejste sig torsdag og vandt det danske mesterskab.

Team Esbjerg er dansk mester i håndbold.

Torsdag sikrede vestjyderne sig et nyt sæt guldmedaljer med en knusende sejr over Odense Håndbold i finale nummer to på 34-21.

Sejren og DM-guldet kom i hus efter en intens periode for Team Esbjerg.

Tirsdag i sidste uge vandt holdet den første finale mod Odense. I weekenden måtte Esbjerg så rejse tomhændet hjem fra Final 4-stævnet i Champions League efter to smertelige etmålsnederlag.

- De sidste ni dage har været fyldt med op- og nedture. Tanken var helt tømt til træningen i går, og så rejser spillerne sig i dag og vinder så stort over Odense. Det fortjener respekt fra alle. Jeg er vildt imponeret den måde, de har ageret og reageret på, siger Team Esbjerg-træner Jesper Jensen efter sejren.

Han har nu vundet det danske mesterskab tre gange med Team Esbjerg. Men på grund af den seneste tids op- og nedture er dette mesterskab ekstra specielt.

- Det gør den her titel meget mere emotionelt. Vi var langt nede i weekenden og også tirsdag og onsdag. Jeg er både lettet og stolt. Det er en flot sæson, vi har sat sammen, siger Jensen.

Team Esbjerg-profilen Mette Tranborg indrømmer da også, at det har været svært at komme ovenpå igen efter skuffelsen i Budapest i weekenden.

- Især semifinalenederlaget ved Final 4 var enorm svær at sluge. Det sad i os længe og gør det måske stadig lidt.

- Men folk har virkelig arbejdet godt med dem selv og været gode til at finde den energi frem, der skulle bruges, og bare gå all in i den her kamp. Vi kunne afgøre det på hjemmebane, og det gjorde vi, siger Tranborg.

Med DM-triumfen fik Team Esbjerg vippet Odense af tronen i dansk kvindehåndbold. Fynboerne vandt mesterskabet i både 2021 og 2022.

Men det skulle altså ikke blive til et hattrick af DM-titler for træner Ulrik Kirkely, der torsdag for sidste gang stod i spidsen for Odense. Han skal fremover være cheftræner i ungarske Györ.

- Vi er selvfølgelig trætte af det og kede af, at vi præsterede sådan. Især anden halvleg var virkelig langt under vores niveau, så det er selvfølgelig super skuffende, siger Kirkely efter nederlaget.

- Men vi må bare konstatere, at Esbjerg over det seneste halve år har ligget et niveau over os. Det viste de også i dag. Der var klasseforskel.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU