Højgaard mister Masters-førsteplads efter serie af bogeys

14. APR 2024 • 07:56SPORT

Danske Nicolai Højgaard lå undervejs nummer et i US Masters, men en række bogeys sendte ham tilbage.

Danske Nicolai Højgaard indfinder sig på en delt sjetteplads i golfmajoren US Masters, efter at han i tredje runde lørdag kom i hus med to slag over par.

Danskeren viste høj klasse, da han lavede birdies på hul 8, 9 og 10, og det sendte ham helt frem som nummer et i sin Masters-debut.

Det blev dog efterfulgt af fem bogeys i træk, som gjorde, at han kom i hus noget mindre prangende end i turneringens første runde, hvor han for alvor imponerede med fem slag under par.

- Jeg synes, at jeg gjorde det godt på de første ti huller. Jeg synes, jeg spillede noget god golf. Og jeg synes generelt, at jeg har gjort det meget godt i de her dage, men jeg er selvfølgelig skuffet over situationen, siger Højgaard til TV 2 Sport.

Den 23-årige dansker deler efter tredje runde sjettepladsen med Xander Schauffele fra USA og australske Cameron Davis.

Trioen ligger i to slag under par i det samlede regnskab - et godt stykke fra amerikanske Scottie Scheffler, som fører an med syv slag under par.

I toppen ligger han omringet af spillere, som ligger markant højere end ham på verdensranglisten. Nicolai Højgaard ligger nummer 38.

Højgaard tager hul på sidste runde søndag klokken 20.05 dansk tid.

Også Thorbjørn Olesen deltager i turneringen, men han ligger noget længere tilbage i stillingen.

Lørdag leverede han en runde i 77 slag, svarende til fem slag over par.

Samlet er Olesen i 11 slag over par og ligger på en delt 52.-plads ud af de 60 spillere, der klarede cuttet til finalerunderne.

US Masters er en af golfkalenderens fire majorturneringer.

Det er de mest prestigefyldte, og der er store præmiesummer på spil. I US Masters er der i alt 18 millioner dollar i præmiepenge.

Det svarer til cirka 126,1 millioner kroner.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU