Hjulmand fortsætter som landstræner til 2026

6. JUN 2023 • 12:24SPORT

Kasper Hjulmand har lagt yderligere to år på sin kontrakt, så han bliver til og med et muligt VM i 2026.

Landstræner Kasper Hjulmand vil frem til sommeren 2026 stå i spidsen for det danske fodboldlandshold.

Hjulmand har lagt to år yderligere på sin aftale, oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside tirsdag.

- Vi har nogle vigtige år foran os, og jeg er motiveret efter at opnå endnu mere med landsholdet og give de danske fans flere store oplevelser.

- Jeg ønsker fortsat at være en del af at udvikle dansk fodbold i et tæt samarbejde med klubber, foreninger og alle i DBU, siger Kasper Hjulmand til unionens hjemmeside.

Han overtog ansvaret som landstræner i sommeren 2020 efter norske Åge Hareide. Højdepunktet har uden tvivl været EM året efter. Her nåede Danmark semifinalen, hvor det endte med et nederlag til England.

Landsholdets vej til EM-semifinalen for to år siden bevægede store dele af den danske nation, der i den første kamp mod Finland på tv kunne opleve, hvordan Christian Eriksen faldt om med hjertestop.

Efter et skuffende VM i Qatar med et exit allerede efter gruppespillet har landsholdet nu indledt jagten på EM i Tyskland i 2024.

Den nye aftale med DBU betyder, at Hjulmand også kan få VM i 2026 i USA, Canada og Mexico med, hvis altså Danmark kvalificerer sig.

Fodbolddirektør i DBU Peter Møller glæder sig over forlængelsen med Hjulmand, der hyppigt er blevet sat i forbindelse med ledige klubjob.

- Kasper har sammen med spillerne og staben gjort det fantastisk og har skabt store sportslige resultater med blandt andet EM-semifinalen og en suveræn VM-kvalifikation, siger Peter Møller.

Under Kasper Hjulmands ledelse har landsholdet spillet 38 kampe. Det er blevet til 23 sejre, 3 uafgjorte og 12 nederlag.

Tirsdag klokken 15 udtager landstræneren sin trup til de kommende kampe i EM-kvalifikationen mod Nordirland og Slovenien.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU