Formel 1-udbyder taber seere: Det var et år uden spænding

29. NOV 2023 • 08:05SPORT

Den tyske tv-station Sky fik i 2023 et dyk på 20 procent i antallet af seere og peger på manglende spænding.

Max Verstappen (Red Bull) var suveræn fra start til slut i den Formel 1-sæson, der sluttede i weekenden i Abu Dhabi.

Hollænderen vandt 19 af sæsonens 22 grandprixer og sikrede sig sin tredje VM-titel i træk. Det skete med mere end dobbelt så mange point som den nærmeste forfølger, holdkammeraten Sergio Perez.

Verstappens store dominans bruges som forklaring på, at interessen for Formel 1 blandt tv-seere er faldet markant i Tyskland.

Tv-stationen Sky oplevede ifølge nyhedsbureauet dpa et fald på 20 procent.

- Max Verstappen og Red Bull gjorde 2023 til et år, hvor man må finde superlativerne frem. Det skete med en dominans, der aldrig er set førhen, siger sportschef hos Sky Charly Classen til dpa.

- Den store præstation fra den gamle og nye verdensmester (Verstappen, red.) betød, at der ikke var nogen spænding i titelkampen, fortsætter han.

Andre forklaringer på dykket i tv-seere i Tyskland kan hænge sammen med, at Tyskland for tiden blot er repræsenteret med en enkelt kører i det 22-mand-store felt.

Det er Kevin Magnussens holdkammerat hos Haas, Nico Hülkenberg, der blot hentede ni VM-point i den netop afsluttede sæson. Det var dog tre gange flere end Magnussen.

Tyskland var heller ikke vært for et Formel 1-grandprix i 2023, hvilket også kan være medvirkende til den faldende tv-interesse.

Årets sidste grandprix, der blev kørt søndag i Abu Dhabi, havde i gennemsnit 782.000 seere på Sky. For et år siden fulgte 980.000 seere med i sæsonens sidste racerløb.

/ritzau/dpa

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU