Følelsesladet Klopp i afskedstale: Forandring er godt

19. MAJ 2024 • 20:05SPORT

Tyske Jürgen Klopp tog søndag afsked med Liverpool efter ni år i spidsen for den engelske storklub.

Det var med følelserne uden på tøjet, at den tyske manager Jürgen Klopp søndag tog afsked med Liverpool hjemme på Anfield.

- Jeg troede, at jeg allerede ville være i stykker, men jeg er så glad. Jeg er lykkelig over alt.

- Over kampen, over atmosfæren, over at være en del af denne familie og over os alle sammen, siger Klopp til fansene i en afskedstale på banen.

Liverpool vandt i sidste spillerunde af Premier League 2-0 over Wolverhampton. Holdet slutter på en tredjeplads syv point efter Arsenal på andenpladsen og yderligere to point efter Manchester City i toppen.

- Jeg har set mange folk græde på tribunen, og det vil også ske for mig, for jeg kommer til at savne mange mennesker i denne fodboldklub. Men forandring er godt, siger Klopp.

Tilbage i januar meddelte tyskeren, at han ville stoppe i Liverpool efter denne sæson, da han mangler den nødvendige energi.

Han kom til klubben i 2015 og har ført klubben til både Champions League-triumf og det første engelske mesterskab i tre årtier.

- Det føles ikke som en slutning. Det føles som en ny start. Jeg så et hold, der spillede fuld af lyst. Det er en del af en forandring. Det er, hvad I har brug for, lyder det fra den tyske manager.

Fredag bekræftede hollandske Arne Slot på et pressemøde, at han i næste sæson overtager roret i Liverpool.

45-årige Arne Slot har stået i spidsen for Feyenoord i tre sæsoner. Det er blevet til et mesterskab og en pokaltitel.

- I skal byde den nye træner velkommen på samme måde, som i gjorde med mig. I skal tro på det fra første dag. Når det er svært, skal i fortsætte med at tro på det. Hjælpe holdet fremad.

- Jeg vil høre jer synge, lyder det fra Klopp, der efterfølgende starter en sang om Feyenoord-træner Arne Slot.

Den engelske storklub har ikke selv meldt noget ud om den nye træner endnu.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU