Fifa vil have annulleret CAS-frifindelse af fodboldchef

20. MAR 2023 • 22:47SPORT

CAS har begået alvorlige fejl og bør annullere sin frifindelse af Yves Jean-Bart, mener Fifa.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har ikke opgivet sin kamp for at få udelukket overgrebsanklagede Yves Jean-Bart.

I februar ophævede Den Internationale Sportsdomstol (CAS) Fifas livslange udelukkelse af 75-årige Jean-bart fra al fodbold, men det skete på et forkert grundlag.

Det mener Fifa, som mandag bekræfter på sin hjemmeside, at man tager sagen videre til højesteretten i Schweiz, hvor CAS har hjemme.

Ifølge Fifa har CAS nemlig begået en stribe "meget seriøse procedurefejl", ligesom domstolen har forsømt at tage "nøglebeviser" leveret af Fifa i betragtning.

Fifa ønsker derfor, at frifindelsen af Jean-Bart bliver annulleret, så CAS kan vurdere sagen igen.

Jean-Bart blev i 2020 anklaget for seksuelt misbrug af teenagepiger på det nationale træningscenter, Croix-des-Bouqets, i perioden 2014 til 2020. Centeret er bygget med godkendelse af Fifa.

Han blev frikendt af Haitis retssystem, men Fifa idømte han ikke desto mindre livsvarig karantæne og en bøde svarende til syv millioner kroner. CAS var dog uenig.

Ifølge domstolen var beviserne mod Jean-Bart inkonsekvente, uklare og selvmodsigende og derfor ikke tilstrækkelige til at retfærdiggøre Fifas udelukkelse.

Foruden hvervet som præsident for Haitis fodboldforbund i mere end to årtier var han også fra 2011 til 2012 midlertidig præsident for Det Caribiske Fodboldforbund.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU