FCK vågner op i slutspillet og slår ufarlige Silkeborg

21. APR 2024 • 18:03SPORT

FCK havde det svært i den første halve time mod Silkeborg, men vandt 2-0 og sætter pres på Brøndby og FCM.

Med en pligtsejr over Silkeborg holder FC København liv i håbet om at genvinde det danske mesterskab.

På hjemmebane i Parken vandt københavnerne søndag 2-0 over de harmløse gæster, der er uden sejr i 14 ligakampe i træk.

Denis Vavro bragte hjemmeholdet foran med 1-0 lige før pausen, da slovakken erobrede bolden langt fremme på banen og fra hjørnet af straffesparksfeltet drejede den over Nicolai Larsen i Silkeborg-målet.

Føringsmålet faldt i kølvandet på en god FCK-periode efter en chancefattig og nervøs første halv time af de regerende mestre.

Kent Nielsens Silkeborg-mandskab startede ganske lovende med et stort spilovertag, hvor FCK-spillerne kom til at løbe mange forgæves meter rundt i de midtjyske trekanter.

Det var dog som så ofte i dette forår ganske ufarligt, når Silkeborg nærmede sig modstandernes mål, og faktisk tegnede FCK's Peter Ankersen sig for den største Silkeborg-chance før pausen.

Peter Ankersen fik ved bageste stolpe presset sig foran Silkeborgs Stefan Thordarson på et indlæg fra højrekanten Oliver Sonne og headede hårdt mod Kamil Grabara i FCK-målet.

Ankersen lod dog til at have fin kontrol over situationen, og tilbagelægningen voldte da heller ikke Grabara nogen problemer.

Det sidste kvarter frem mod pausen bød på flere fine muligheder til FCK, hvor især Andreas Cornelius var en trussel. Det var dog Denis Vavro, der i det 44. minut fik jublen til at bryde løs.

Slovakken pillede bolden fra Silkeborgs Tonni Adamsen og undveg en tackling fra Oliver Sonne, før han til sidst lagde bolden over Silkeborg-keeper Nicolai Larsen.

Målmanden burde nok have taget skuddet, der sad midt i målet, men Nicolai Larsen var formentlig hæmmet af en skade. Ti minutter efter pausen måtte han lade sig udskifte.

Silkeborg var igen toneangivende i begyndelsen af anden halvleg, men historien gentog sig, da FCK igen viste sig skarpest.

Efter godt en times spil brugte Andreas Cornelius sin overlegne fysik i en nærkamp over for Silkeborgs Mark Brink, der blev puffet væk, og så kunne Jordan Larsson inde foran mål øge til 2-0.

Kort efter havde FCK-svenskeren også et forsøg på stolpen, men gæsterne slap med skrækken.

Nerven forsvandt herefter ud af kampen, da Silkeborg ikke formåede at sætte FCK's bageste geledder under pres.

Kent Nielsen må nu konstatere, at hans hold er uden sejr i 14 ligakampe. Seneste sejr faldt 20. oktober mod bundproppen Hvidovre. Holdet indtager en sjetteplads i mesterskabsspillet.

FCK's første sejr i fjerde forsøg i slutspillet bringer holdet op på 49 point. Brøndby og FC Midtjylland, der mødes senere søndag, topper tabellen med 52 point.