Esbjerg skaber balance mod Sønderjyske efter intens sejr

14. APR 2024 • 17:29SPORT

Det er helt lige i finaleserien med Esbjerg og Sønderjyske efter en 4-3-sejr til vestjyderne søndag.

Esbjerg Energy udlignede søndag til 1-1 i kampe i finaleserien mod Sønderjyske efter en intens og underholdende affære i Granly Hockey Arena.

4-3 vandt Jason Jaspers' tropper takket være især stærke perioder i powerplay - både egne og gæsternes - samt målvogter Mathias Seldrups mange store redninger.

- Der blev spillet bedre ishockey end i første kamp, specielt fra vores side. Vi steppede op på skarpheden og bevægede fødderne bedre.

- Nogle gange er ishockey et simpelt spil, der handler om, hvem der arbejder hårdest, siger en glad Esbjerg-målscorer Peter Schultz til metalligaen.tv.

Den tredje af potentielt syv finalekampe afvikles tirsdag aften i Vojens.

Allerede efter to minutter på isen kom sønderjyderne foran 1-0 efter en genialitet af den svenske back Oscar Drugge, der blev mester med Aalborg Pirates i sidste sæson.

Drugge ledte forgæves efter en åben holdkammerat og endte bag målet, hvorfra han sendte pucken ind på Mathias Seldrups bagben og videre i mål og på den måde lavede sit første point i finaleserien.

Næsten lige så flot var detaljen, da Andreas Grundtvig efter 13 minutter drejede rundt og sendte pucken under Sønderjyskes målvogter i powerplay til pausestillingen 1-1.

Villiam Haag genoprettede med en flot styring Sønderjyskes føring kort inde i anden periode, men igen slog Esbjerg tilbage i powerplay, da Phillip Schultz udlignede til 2-2 på et afrettet skud.

Esbjerg var meget stærke i både over- og undertal, og efter 34 minutter slog hjemmeholdet også til, mens begge hold havde seks spillere på banen. En opspilsfejl blev straffet med kvikke pasninger og en træffer af Joshua Winquist.

Den canadiske Esbjerg-topscorer var på pletten igen kort inde i tredje periode, og så lignede det for alvor en hjemmesejr.

Efter en håndfuld resultatløse powerplays fik Sønderjyske dog omsider ram på hjemmeholdet, da David Madsen midtvejs i tredje periode styrede pucken i mål og fastholdt en fortættet stemning i arenaen.

Sønderjyske lod slutteligt sit bur stå tomt i et par minutter, men ingen af mandskaberne fik gjort mere ved stillingen trods rigeligt med afslutninger.

- Vi skal være mere sultne og ivrige foran mål. Det var bare ikke godt nok.

- Powerplay er selvfølgelig en nøgle i en finaleserie, og det var bare ikke godt nok. Vi skal hjem og se noget video og gøre det bedre tirsdag, siger en tydeligt skuffet Nikolaj Krag-Christensen fra Sønderjyske til metalligaen.tv.