Esbjerg-kvinder banker Brest og nærmer sig CL-kvartfinale

19. MAR 2023 • 17:46SPORT

Team Esbjerg vandt den svære udekamp mod franske Brest og ligner en kvartfinalist før næste uges returopgør.

Håndboldkvinderne fra Team Esbjerg hentede søndag et fremragende resultat i Frankrig i jagten på en plads i Champions Leagues kvartfinaler.

På udebane vandt danskerne 28-25 over Brest Bretagne.

Dermed står vestjyderne med særdeles gode chancer for avancement, når de om en uge får besøg af franskmændene i returkampen.

Esbjerg fik en lovende start på kampen, og gæsterne bragte sig i front med 5-3. Men Brest-spillerne fik kæmpet sig på omgangshøjde, og de to hold fulgtes ad frem til pausen, hvor stillingen var 15-15.

I anden halvleg satte Esbjerg dog tingene på plads med stærke indsatser i begge ender af banen.

Kathrine Heindahl leverede en solid indsats i forsvaret og var med til at beskytte Esbjerg-målet.

Og når det indimellem lykkedes franskmændene at komme fri til skud, så gjorde Anna Kristensen i Esbjerg-målet det fortrinligt.

Som så ofte før trådte norske Henny Reistad i karakter, når der var brug for det, og bagspilleren kom på måltavlen otte gange. Dermed blev hun topscorer for de danske gæster.

Før kampen blev Esbjerg anset som favoritter ovenpå en stærk europæisk kampagne af det danske hold. Brest-spillerne havde gjort det knapt så overbevisende i gruppespillet.

Den samlede vinder af den dansk-franske duel skal op imod rumænske CSM Bucuresti i kvartfinalen.