Eksperter: FCK har langt op til sidste sæsons niveau

3. OKT 2024 • 06:15SPORT

FCK får svært ved at genfinde det niveau, holdet viste i sidste sæsons europæiske kampe, vurderer eksperter.

Der er forskel på det FC København-hold, der imponerede i Champions League i sidste sæson, og så til det nuværende, der fra torsdag skal dyste i Conference League.

I sidste sæson vandt FCK over Manchester United og Galatasaray i Parken og spillede uafgjort ude mod Bayern München i Champions League.

I denne sæson har syv af de spillere, der fik spilletid i sejren over United, sagt farvel til FCK. I søndagens 2-1-sejr over Vejle i Superligaen deltog seks spillere, der ikke var i klubben i sidste sæson.

Den store udskiftning er gået ud over kvaliteten af spillet, mener Mikkel Bischoff, der skal dække FCK's premierekamp torsdag aften hjemme mod polske Jagiellonia som ekspertkommentator på Disney+.

- Der er meget potentiale i FCK. Men FCK er ikke i nærheden af det niveau, holdet viste i sidste sæson. Hvis man husker det, FCK leverede i Europa, så var det nærmest uset i forhold til danske standarder.

- De var eminente i kampene i Parken og også i München. Det niveau kommer de ikke i nærheden af at ramme i dette efterår, vurderer Bischoff.

Mens svingdøren var i gang i sommerens transfervindue, haltede FCK gennem kvalifikationen til Conference League. I Superligaen tabte holdet til FCM og FCN og spillede uafgjort mod Randers og Viborg.

De øvrige seks ligakampe er vundet, og spillemæssigt lysner det, lyder analysen fra Bischoff, som påpeger, at FCK-træner Jacob Neestrup i efteråret skal jonglere med et presset program i Superligaen, pokalen samt Europa.

- FCK, som skal sørge for at være inden for rækkevidde i forhold til mesterskabet, bliver bedre undervejs.

- De har lavet en kæmpe udskiftning i truppen, og det er svært at spille masser af nye spillere ind, når man ikke har tid på træningsbanen og skal levere hver uge på et stadion, der nærmest er fyldt hver gang.

- Neestrup sagde, at de nye spillere træner foran 30.000. De skal lære at vænne sig til at spille for FCK, men de skal gøre det i kampene, siger Bischoff.

Christian Poulsen, der tidligere har spillet for FCK og i dag er fodboldekspert på Disney+, har tiltro til, at Neestrup får sat et godt hold sammen i løbet af sæsonen.

- Jeg ser en ny energi, der kan komme, når et hold får så mange nye spillere ind, og andre ryger ud. Der er nogle pladser, der skal tages, og det vil skabe en konkurrence og en udvikling. Om det så er nok, det bliver spændende.

- Det er op til Neestrup og hele trænerstaben hurtigst muligt at få bakset et hold sammen, som kan konkurrere i Europa. Der er nogle af de nye spillere, som ser spændende ud, siger Poulsen.

I sidste sæson vandt FCM det danske mesterskab foran Brøndby og FCK, og det var en stor skuffelse for Neestrup, der er under ekstra pres i denne sæson for at hente DM-guldet.

Men ifølge Poulsen trak det op, at FCK spillede godt og gik videre fra en svær pulje i Champions League.

- FCK endte ikke med mesterskabet i sidste sæson. Men jeg var dybt imponeret over, hvordan FCK præsterede i Champions League. De turde at spille med. Det går måske lidt i glemslen nu.

- Så jeg glæder mig til at se FCK i Europa igen. I mange af kampene i Conference League vil FCK være favoritter, og det er en rolle, de skal tage på sig. Jeg forventer, at de vil være dominerende, siger Poulsen.

FCK's kamp mod Jagiellonia fløjtes i gang torsdag klokken 21.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT