Dortmund tager afsked med klubikon

14. JUN 2024 • 19:16SPORT

Den 35-årige forsvarsspiller Mats Hummels forlader Dortmund denne sommer efter over 500 kampe for klubben.

Mats Hummels har gennem de seneste par årtier været en af de mest fremtrædende spillere i de gule og sorte Dortmund-dragter, men nu er det slut.

Den garvede forsvarsspiller har kontraktudløb, og selv om det har været på tale, så fortsætter de to parter ikke samarbejdet i den nye sæson.

Det oplyser Dortmund på sin hjemmeside fredag.

- Kære fans. Min tid i sort og gult har nået sin ende efter i alt 13 år i klubben. Det har været en kæmpe ære og glæde for mig at have spillet i Dortmund i så lang tid og at have været en del af rejsen fra 13.-pladsen i 2008 til det, Dortmund repræsenterer i dag.

- Denne klub og dens fans er noget meget specielt – og for mig meget mere end det, siger Mats Hummels.

Den nu 35-årige forsvarsspiller fik sin fodboldopdragelse hos en af Dortmunds største rivaler Bayern München. I 2008 skiftede han til Dortmund på en lejeaftale, som året efter blev gjort permanent.

I 2016 var han blevet så stort et navn i tysk fodbold, at Bayern München igen kunne bruge ham, så frem til 2019 tørnede han igen ud for sydtyskerne.

Efter tre år hos Bayern München vendte Mats Hummels tilbage til Dortmund, hvor han har haft blandet succes. I den seneste sæson har han gennemlevet en opblomstring, som bragte ham i spil til EM-holdet, men landstræner Julian Nagelsmann udelod ham.

Mats Hummels kan da også allerede prale af at have været med til at vinde VM med Tyskland i 2014.

Hos Dortmund har han vundet to tyske mesterskaber i 2011 og 2012, inden Bayern München satte sig på den tyske fodboldtrone og tog 11 mesterskaber på stribe, indtil Leverkusen brød monopolet i år.

Hvad Mats Hummels’ klubkarriere nu byder på, melder historien endnu intet om.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU