Den evige oversidder afreagerer med træning og hækling

11. DEC 2023 • 12:00SPORT

Anna Kristensen deler ud af sine hækleevner og forsøger at bidrage socialt i en speciel situation.

Der er intet sportsligt pres på Anna Kristensen. Alligevel står hun med den måske sværeste opgave i Danmarks VM-trup.

Keeperen er kun med til slutrunden i Herning som reserve, der skal træde til, hvis Sandra Toft eller Althea Reinhardt går i stykker.

Chancen for at spille og opleve suset er minimal, men hun skal alligevel holde humøret oppe og bidrage positivt til stemningen.

- Jeg havde egentlig forberedt mig på, at det godt kunne blive en svær opgave, men jeg synes faktisk, det er gået meget godt, siger hun.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke er specielt at gå og være så tæt på noget, der er en drøm, uden at jeg 100 procent er en del af det, for som elitehåndboldspiller skal man selvfølgelig have lyst til at være på banen og ikke kun sidde ude bag bænken.

- Men jeg har på en måde indstillet mig på, at det er rollen, og derfor er det nemmere at være i, siger Anna Kristensen.

Under VM bor hun på værelse med Line Haugsted, som er i den anden ende af det sportslige hierarki. Forsvarsspecialisten spiller en afgørende rolle på landsholdet, og fordi hun deltager på fuld kraft, er hendes følelsesregister lidt bredere end Anna Kristensens i de små tre uger i Herning.

Men Line Haugsted forsøger at undgå at tvære i sin værelseskammerats skuffelse over ikke at være fuldgyldig deltager ved VM.

- Jeg tror ikke, man finder en meget mere respektfuld værelseskammerat. Jeg skal næsten trække ud af hende, at hun glæder sig til kampene, siger Anna Kristensen, som er opmærksom på at lade Haugsteds følelser blomstre.

- Jeg vil jo ikke tage noget fra hendes oplevelse ved et VM. Hun skal glæde sig lige så meget til kamp, som hvis hun boede med en af de andre.

- Jeg ville blive sur på hende, hvis hun ikke glædede sig og ikke var oppe at køre efter kamp. Hun er til VM på hjemmebane, så hun skal have lov til at komme ud med alle sine følelser. Også når hun kommer hjem til hende, der ikke rigtig er med, siger Anna Kristensen.

Hun fik én mulighed for at spille ved VM. Det var mod upåagtede Chile i gruppespillet, og den mulighed var hun lykkelig for. Men siden da har hun bevæget sig lidt i intetheden.

- På kampdage prøver jeg at trække mig lidt og passe min egen butik. Jeg løber intervaller om morgenen og træner med vores fysiske træner om eftermiddagen. På den måde går dagen også lidt hurtigere.

- Det er også med til at hjælpe mig psykisk. Jeg får afreageret lidt og føler, at jeg rykker mig fysisk. Samtidig har jeg det socialt godt i gruppen og i fællesrummene, og det hjælper på det, siger hun.

På hotellet i Herning kan håndboldstjernerne udfolde sig kreativt. Ved fællesbordet er der puslespil, ler og mulighed for at klippe og klistre.

Anna Kristensen er bevidst om, at hun kan bidrage på det sociale plan og har derfor startet en hækleskole.

- Jeg er ved at lære Sandra Toft at hækle. Men det går meget hurtigt. Alle, der har været igennem skolen, fanger den næsten med det samme. Det er ikke den største opgave. Men så kan jeg da bidrage lidt på den måde, siger hun med et grin.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU