DCU om diskvalificering af DM-vinder: Den rigtige beslutning

21. JUN 2024 • 22:05SPORT

Der var ikke andre muligheder end at diskvalificere Johan Price-Pejtersen, mener DCU's eventmanager.

Regnen silede ned over Herning, mens løbskommissærerne til herrernes DM i enkeltstart fredag aften tog en opsigtsvækkende beslutning.

Efter at have udtrykt sin enorme glæde over sejren i adskillige interviews blev Johan Price-Pejtersen frataget den titel, han umiddelbart havde kørt sig til.

Den tidligere ungdomsverdensmester blev straffet for at have kørt på cykelstien, og det var helt efter bogen, mener eventmanager i Danmarks Cykle Union (DCU) Jens Kasler.

- Det må man ikke. Han drog fordel af det i et sving, som gjorde, at kommissærerne blev nødt til at diskvalificere ham. Man har gjort alt for at se, om der kunne findes en regel i reglementet, som kunne give ham en bødestraf eller et eller andet. Det findes ikke, forklarer han.

Også Jakob Knudsen, der er Danmarks højest rangerende dommer i Den Internationale Cykelunion (UCI), blev taget med på råd.

- Alle er enige om, at det er den sanktion, der er.

- Det er så ærgerligt, som det kan være. Både for Johan, men også for hele arrangementet, siger Jens Kasler.

Price-Pejtersen havde ikke lyst til at fortælle sin side af sagen efter diskvalificeringen. Men hans reaktion efterlod ingen tvivl om omfanget af skuffelsen.

- Jeg tror, at alle, der så hans reaktion på målstregen, kunne se, at han var en lykkelig mand. Han havde kørt stærkt, men også haft nogle ordentlige nedture i karrieren.

- Det var karrierens højdepunkt. At få frataget det - prøv at tænk, hvor ulykkelig man er. Det er det værste, der kan ske, og vi er alle sammen emotionelle, siger eventmanageren.

Præmieceremonien blev udsat i mere end en halv time, mens Mikkel Bjerg hastede tilbage til målområdet for at modtage sin bronzemedalje, og Mattias Skjelmose og Kasper Asgreen rykkede op på de to øverste trin på podiet.

Imens blev publikum og arrangører drivvåde, og kulturminister Jakob Engel-Schmidt blev nødt til at smutte.

- Men jeg vil hellere vente en halv time til tre kvarter på at få den rigtige afgørelse, end at vi kårer en danmarksmester, der må afgive titlen efterfølgende, siger Jens Kasler.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU