Dansker stryger fra bund til top i stor golfturnering

3. JUN 2023 • 20:10SPORT

John Axelsen er en af de seks spillere, der deler førstepladsen inden sidste runde af Porsche European Open.

Trods en elendig start på Porsche European Open står golfspilleren John Axelsen med en reel mulighed for at tage karrierens første turneringssejr på DP World Tour.

Inden søndagens afslutningsrunde er den 25-årige dansker på en delt førsteplads i sammenlagt seks slag under par. I alt seks spillere ligger side om side i toppen.

Axelsen indledte ellers i torsdags med en sløj runde i fire slag over par og en placering i den tunge ende af feltet. Men han tog straks revanche med en kanonrunde fredag.

Der gik han banen i 67 slag - seks under par - og var dermed bedst af alle.

Lørdagens runde startede lidt halvlunkent. Efter 12 huller havde Axelsen noteret sig for to bogeys og to birdies og var således stadig i par. Men på de følgende fem huller lavede han fire birdies og sluttede i 69 slag.

Yderligere seks danskere er med i finalerunderne i European Open. Men hverken Niklas Nørgaard, Rasmus Højgaard, Thorbjørn Olesen, Marcus Helligkilde, Søren Kjeldsen eller Lucas Bjerregaard er del af topstriden.

European Open har en samlet præmiesum på to millioner dollar. Ingen danskere har vundet turneringen, der blev spillet første gang i 1978.

På Ladies European Tour er Smilla Sønderby på en delt sjetteplads efter anden runde af Helsingborg Open. Hun har to slag op til sydafrikanske Nicole Garcia og Ana Pelaez Trivano fra Spanien, der deler førstepladsen.

Turneringens anden dansker, Nicole Broch Estrup, havde til gengæld en halvsløj lørdag og gik runden i to slag over par. Det sendte hende fra 6. til 19.-pladsen i det samlede regnskab.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU