Danske damesingler får blandet start på stor turnering

17. SEP 2024 • 10:58SPORT

Line Kjærsfeldt spillede sig videre i China Open, mens Mia Blichfeldt røg ud til tredjeseedet kineser.

En af sæsonens helt store badmintonturneringer gik tirsdag i gang, da de første fjerbolde fløj i den kinesiske storby Changzhou, hvor China Open afholdes.

For de danske damesinglespillere blev det en blandet fornøjelse, som bar præg af lodtrækningsheld - eller mangel på samme.

Mod verdens nummer 57, Liang Ting-Yu, formåede Line Kjærsfeldt at spille sig videre med cifrene 21-8, 21-14 uden nævneværdige problemer.

Kjærsfeldt er selv nummer 18 på verdensranglisten og viste klasseforskellen på hende og taiwaneren. Det tog hende blot 29 minutter af sende Liang Ting-Yu ud og blive klar til anden runde.

Så langt når Mia Blichfeldt ikke i denne omgang. Hun var på en svær opgave mod tredjeseedede Wang Zhi Yi fra Kina og mødte sin overkvinde.

Blichfeldt gik offensivt til værks, men begik alt for mange uprovokerede fejl til at være i nærheden af at hamle op med den tre år yngre modstander, som vandt stensikkert med 21-14, 21-12.

Efter sommerens OL valgte Blichfeldt at flytte til Frankrig for at bo med kæresten Toma Junior Popov, og dermed forlod hun landsholdstræningen i Brøndby.

Siden har den skadesplagede dansker tabt to ud af to kampe.

Mads Vestergaard og Christine Busch leverede et flot comeback, da de i mixeddouble nedlagde kineserne Guo Xinwa og Chen Fanghui med 20-22, 21-19, 21-17.

Det blev også til en sejr for Rasmus Kjær og Frederik Søgaard, som besejrede et par fra Taiwan. Danskerne er seedet som nummer otte i turneringen.

Damedoublen Mai Surrow og Julie Finne-Ipsen er til gengæld ude.

Adskillige danskere mangler fortsat at komme i ilden i første runde. Onsdag træder herresinglerne Viktor Axelsen og Anders Antonsen blandt andre ind i Super 1000-turneringen.

De slipper for at møde OL-bronzevinderen Lee Zii Jia, som tabte med de noget opsigtsvækkende cifre 15-21, 2-21 til japaneren Koki Watanabe.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT