Dani Alves får fire et halvt års fængsel for voldtægt

22. FEB 2024 • 10:29SPORT

Brasilianeren Dani Alves fik torsdag en fængselsdom på fire et halvt års fængsel for en voldtægt i 2022.

Den brasilianske fodboldspiller Dani Alves har ved en spansk domstol fået en dom på fire år og seks måneders fængsel i en sag om voldtægt.

Det skriver Reuters.

Alves blev dømt for at udøve voldtægt mod kvindelig natklubgæst på et diskotekstoilet i Barcelona tidligt om morgenen 31. december 2022.

Ud over at afsone fængsel blev Alves dømt til at betale offeret en erstatning på 150.000 euro svarende til 1,1 millioner danske kroner.

Ifølge offeret tvang Alves hende til at have sex, selv om hun flere gange sagde nej.

Selv har Alves nægtet sig skyldig.

- Hvis hun gerne ville gå, kunne hun bare være gået. Hun var ikke forpligtet til at være der. Jeg er ikke nogen voldelig mand, lød Dani Alves' version ifølge AFP på retssagens sidste dag tidligere i februar.

Anklageren krævede ni års ubetinget fængsel efterfulgt af ti års betinget fængsel samt udbetaling af erstatning på lidt over en million kroner til offeret.

Over 30 personer har vidnet under retssagen.

Alves spillede fra 2008 til 2016 for FC Barcelona. Det gjorde han også fra november 2021 til juli 2022. Han er noteret for over 400 optrædener for den spanske storklub.

I sin første tid i Barcelona var han blandt andet med til at vinde det spanske mesterskab seks gange samt Champions League tre gange.

Han har desuden tørnet ud for blandt andet Sevilla, Juventus og Paris Saint-Germain.

Alves spillede senest for mexicanske Unam, som ophævede hans kontrakt, da voldtægtssagen kom frem i offentligheden sidste år.

På det brasilianske landshold har Alves spillet 126 kampe siden debuten tilbage i 2006. Alves var med ved det seneste VM, hvor han kom på banen i to kampe. Han har været med til at vinde Copa America to gange.

Alves spillede senest en landskamp i 2022.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU