Cypriotisk fodbold er sat på pause efter bilbombe

19. SEP 2023 • 23:47SPORT

Dommerne i toppen af cypriotisk fodbold er gået i strejke, efter at en dommers mors bil mandag blev angrebet.

Dommerne i de øverste cypriotiske fodboldrækker er gået i strejke, og fodbolden er sat på pause på ubestemt tid, efter en dommers mor mandag oplevede, at hendes bil var blevet angrebet af en bilbombe.

Det skriver engelske The Guardian.

Det Cypriotiske Fodboldforbund (CFA) har udtrykt sin fulde støtte til dommerne, der kræver øgede sikkerhedstiltag for dem og deres familier.

Det var dommer Menelaos Antonious mor, der mandag morgen oplevede, at hendes bil stod i flammer. Cypriotisk politi har efterfølgende bekræftet, at de undersøger hændelsen.

Søndag aften havde Antoniou dømt topkampen mellem Aris Limassol og AEP Paphos, der sluttede 1-1.

En kamp mandag aften mellem Nea Salamina og Ethnikos blev udskudt som følge af hændelsen.

Efterfølgende har CFA udsendt en udtalelse, hvor de skriver, at de har modtaget et brev fra dommerne, der har besluttet at strejke.

- CFA udtrykker endnu en gang sin dybe bekymring over de gentagne ondsindede handlinger og skabelsen af terrorisme mod vores dommere, skriver CFA i udtalelsen.

- Vores støtte til dommerne og deres familier er uomtvistelig, og vi håber, at gerningsmændene vil blive stillet for retten gennem politiets efterforskning.

Mandagens angreb var endnu et i rækken af flere hændelser. I juni blev fodboldforbundets hovedkvarter ramt af en bombe, mens en bilbombe blev placeret i en dommers bil i 2020.

Angrebene mistænkes for at have relation til øget matchfixing i cypriotisk fodbold.

Danmark har tidligere samarbejdet med cypriotisk fodbold om dommerudveksling, hvilket har sendt danske dommere til at dømme i Cypern og cypriotiske dommere til at dømme i Superligaen.

Menelaos Antoniou, hvis mor mandag morgen oplevede, at hendes bil blev angrebet, har flere gange i foråret dømt i Superligaen.

Det er endnu uvist, hvornår den cypriotiske liga genoptages.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU