Brøndby sælger anfører Andreas Maxsø til klub i USA

27. JAN 2023 • 19:02SPORT

Andreas Maxsø skifter fra Brøndby til den amerikanske fodboldklub Colorado Rapids med øjeblikkelig virkning.

Brøndby er fredag blevet svækket i defensiven efter et salg af en af holdets største profiler.

Fredag meddelte Brøndby, at klubben har solgt anfører Andreas Maxsø til den nordamerikanske fodboldklub Colorado Rapids, der spiller i den bedste række, Major League Soccer (MLS).

Den 28-årige danske midtstopper skifter med det samme, oplyser Brøndby på sin hjemmeside.

Colorado Rapids oplyser, at der er tale om en treårig kontrakt, som udløber med udgangen af 2025. MLS-klubben har derudover sikret sig option for yderligere et år.

- Andreas Maxsø spillede det meste af sin ungdom i Brøndby, så da han valgte at løse sig selv fra sin udenlandske klub tilbage i 2019, der valgte han at komme tilbage til Brøndby.

- Som den naturlige leder, han er, blev han hurtigt truppens anfører og har siden da vist, hvilken klasse spiller han er, både på og udenfor banen, siger Brøndby-fodbolddirektør Carsten V. Jensen til klubbens hjemmeside.

Andreas Maxsø opnåede i alt 112 kampe for klubben, og han vandt et dansk mesterskab i sæsonen 2020/2021. Det var Brøndbys første mesterskab siden 2005.

- Højdepunktet var selvfølgelig mesterskabssæsonen, hvor Andreas som anfører var en del af en trup, som hjemførte mesterskabet til Brøndby efter 16 år, lyder det fra Carsten V. Jensen.

Andreas Maxsø spillede som ung i Brøndby og vendte først tilbage til klubben for tre år siden.

- Det har været tre fantastiske år, hvor jeg udviklet mig meget, både mit eget spil på banen, men også udenfor banen.

- Jeg er stolt over at have stået i spidsen for et hold, der genvandt mesterskabet, ligesom jeg er stolt over at have spillet mig tæt på landsholdet.

- Nu er muligheden i MLS så opstået, og det glæder jeg mig til at prøve af, da jeg har hørt rigtig meget godt om ligaen og livet udenfor banen, siger Maxsø.

Det er blevet til to landskampe for Danmark for Maxsø - en debutkamp i 2020 og en kamp i 2022. I begge kampe blev han indskiftet.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU