Britisk milliardær er interesseret i at købe Manchester United

18. AUG 2022 • 03:29SPORT

Milliardæren Jim Ratcliffe, der i maj forsøgte at købe Chelsea, er interesseret i at købe Manchester United.

Den britiske milliardær Jim Ratcliffe ville være interesseret i at købe den engelske fodboldklub Manchester United, hvis den var til salg.

Ratcliffe ejer konglomeratet Ineos, der producerer kemikalier, og han er selv fan af klubben.

Udmeldingen kommer i kølvandet på en historie fra Bloomberg, om at Glazer-familien, der har ejet Manchester United siden 2005, overvejer at sælge en lille aktiepost i klubben.

En talsperson for Ineos siger, at selskabet er interesseret i at købe en lille aktiepost i Manchester United med det mål senere at overtage hele klubben.

- Hvis noget i den stil var muligt, ville vi være interesserede i at tale om det med udsigt til langvarigt ejerskab.

- Det handler ikke om penge, der er eller ikke er blevet brugt. Jim (Ratcliffe, red.) ser på, hvad der kan gøres nu. Og med hans viden om, hvor vigtig klubben er for byen, føles det som det rette tidspunkt for en nulstilling, lyder det fra talspersonen.

Jim Ratcliffe forsøgte i maj at købe Chelsea, da russiske Roman Abramovich skulle af med London-klubben.

Hans bud blev dog afvist, og det endte med at være den amerikanske milliardær Todd Boehly, der købte Chelsea.

Ratcliffe ejer den franske fodboldklub Nice og den schweiziske klub Lausanne-Sport. Han sponserer også cykelholdet Ineos Grenadiers, der tidligere var kendt som Team Sky.

Meldingen fra Ratcliffe kommer, kort efter at den amerikanske milliardær Elon Musk på Twitter skrev, at han ville købe Manchester United.

Han skrev dog senere, at tweetet var en joke.

Glazer-familien er meget upopulær blandt Uniteds fans, der er utilfredse med klubbens ejerskabsmodel og med klubbens resultater.

Manchester United har ikke vundet Premier League i ni år. Lørdag tabte United, der har blandt andre Cristiano Ronaldo og Christian Eriksen på holdet, 0-4 til Brentford.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU