Britisk dressurstjerne undersøges og misser OL-rekordforsøg

23. JUL 2024 • 19:34SPORT

Dressurrytter Charlotte Dujardin melder fra til OL, efter at video, der viser "fejlvurdering", er dukket op.

Den britiske dressurstjerne Charlotte Dujardin har tirsdag eftermiddag trukket sig fra OL i Paris, der officielt åbnes fredag.

I en meddelelse oplyser 39-årige Dujardin, at afbuddet skyldes, at hun bliver undersøgt af Det Internationale Rideforbund (FEI).

- Der er dukket en video op fra fire år siden, som viser, at jeg begår en fejlvurdering under en træning, siger Dujardin i meddelelsen.

Dermed får hun ikke mulighed for at vinde sin syvende OL-medalje og blive Storbritanniens mest vindende kvindelige OL-atlet nogensinde.

Dujardin deler lige nu rekorden med banerytteren Laura Kenny.

I meddelelsen lyder det videre fra Dujardin, at hun ikke vil deltage i de olympiske lege eller andre konkurrencer, mens undersøgelsen pågår. Hun undskylder også.

- Det, der skete, var helt ude af karakter og afspejler ikke, hvordan jeg træner mine heste eller underviser mine elever. Men der er ingen undskyldning. Jeg skammer mig dybt og burde have været et bedre eksempel, siger dressurrytteren.

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvad der præcist sker i den omtalte video.

Tirsdag aften oplyser FEI i en meddelelse, at Dujardin er blevet midlertidigt suspenderet i seks måneder. Hun har opført sig "i strid med principperne for hestevelfærd", lyder det.

Charlotte Dujardin vandt sine første OL-medaljer på hjemmebane i London i 2012, hvor det blev til to guldmedaljer. I Rio de Janeiro i 2016 tog hun en guld- og sølvmedalje, inden at det blev til to bronzemedaljer i Tokyo i 2021.

For blot to dage siden sagde Dujardin til BBC, at hun mente, at hun havde "rigtig gode chancer" for succes ved OL i Paris.

- Det vil være et af de mest utrolige øjeblikke, hvis det sker, sagde hun om sin chance for at tage en syvende OL-medalje.

I november sidste år afslørede en dokumentar på TV 2 voldsomme træningsmetoder i den danske dressurrytter Andreas Helgstrands stutteri.

Efterfølgende blev Helgstrand udelukket fra landsholdet i hele 2024 af Dansk Ride Forbund, hvilket betyder, at han ikke deltager ved OL i Paris. Ved OL i 2008 var Helgstrand med på det danske hold, der vandt bronze.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT