Boston Celtics udraderer titelbejler på udebane i topkamp

31. MAR 2023 • 08:09SPORT

I en potentiel forsmag på NBA's ene semifinaleserie vandt Boston Celtics stort over Milwaukee Bucks.

Hvis publikum natten til fredag dansk tid gik småchokerede hjem fra Fiserv Forum, er der ikke noget at sige til det.

Her havde de netop set hjemmeholdet Milwaukee Bucks blive rundbarberet af Boston Celtics, i det der af mange betragtes som en forsmag på NBA's ene semifinaleserie.

Bucks, der fører Eastern Conference og mødte op til kampen med alle de tunge skyts, tabte kampen med hele 41 point.

Gæsternes sejr lød på 140-99, og dermed går Celtics ind til det forestående slutspil med en god portion selvtillid i den indbyrdes duel.

Celtics har i den østlige halvdel af ligaen vundet to kampe færre end konkurrenten fra delstaten Wisconsin og kan med lidt hjælp stadig nå førstepladsen i de sidste fem grundspilskampe.

Topseedningen er vigtig i slutspilsserierne, hvor det bedst rangerede hold fra grundspillet har fordel af en eventuel syvende og afgørende kamp.

Nattens opgør var reelt set afgjort allerede ved pausen.

Boston Celtics udnyttede Milwaukee Bucks' trætte stænger, som spillede deres tredje kamp på fire dage, og dominerede fra start.

I første quarter scorede udeholdet 34 point, og det blev fulgt op af hele 41 point i andet quarter. Celtics gik til pausen foran 75-47 og udbyggede blot i tredje quarter.

Da fjerde quarter begyndte, orkede Bucks end ikke at forsøge at stable et comeback på benene, og stjernespilleren Giannis Antetokounmpo blev sat på bænken med 24 point i banken.

Celtics-superduoen Jayson Tatum og Jaylen Brown viste med henholdsvis 40 og 30 point, at de er knivskarpe, før slutspillet begynder i april.

Sidste år nåede Celtics finalen i den nordamerikanske basketball-liga, men blev slået af Golden State Warriors.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU