Behandling af Valieva-sag fortsætter hos CAS i november

28. SEP 2023 • 17:32SPORT

Panelet hos CAS beder om mere dokumentation. Behandling af Kamila Valievas sag fortsætter 9. og 10. november.

Behandlingen af sagen om den russiske kunstskøjteløber Kamila Valievas positive dopingprøve fortsætter hos Den Internationale Sportsdomstol (CAS) 9. og 10. november.

Det oplyser CAS i en pressemeddelelse.

Efter parternes fremlæggelse af bevismaterialet de seneste dage har panelet bedt om yderligere dokumentation, og derfor er der sat to dage mere af til behandlingen af appellen, lyder det.

Man skal helt tilbage til februar sidste år for at finde sagens oprindelse.

Sammen med resten af det russiske hold vandt Valieva guld ved vinter-OL i Beijing, men dagen efter kom resultatet af en dopingprøve, som den dengang 15-årige skøjteløber havde afgivet i Rusland 25. december året forinden.

Prøven indeholdt spor af trimetazidin, der er på den forbudte dopingliste, og Valieva blev omgående spærret af Ruslands Antidopingagentur (Rusada), som det er kutyme i den slags sager.

Protester fra Valievas lejr fik dog Rusada til at ophæve den midlertidige karantæne.

Sagen blev sendt til CAS, som efter en hastebehandling gav Valieva lov til at fortsætte med at konkurrere ved OL.

Sportsdomstolen understregede samtidig, at man ikke havde taget stilling til selve dopingsagen, og at hun derfor ikke skulle betragtes som renset.

I januar i år frikendte Rusada så teenageren med den begrundelse, at hun ikke kunne "klandres eller holdes ansvarlig" for at bryde dopingreglerne.

Valieva har selv forklaret, at den positive dopingprøve formentlig skyldtes, at hun ved en fejl havde indtaget sin bedstefars hjertemedicin.

Rusadas afgørelse fik Det Internationale Antidopingagentur (Wada) til at sende sagen til CAS, og noget mere overraskende valgte Rusada også at appellere sin egen afgørelse.

Sagen behandles i CAS' hovedkvarter i schweiziske Lausanne bag lukkede døre.

Panelet består af tre personer, som ud over at høre fra de forskellige parter skal lytte til forklaringer fra ekspertvidner.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU