Argentina sænker dansk-spansk træner i første kamp efter VM

24. MAR 2023 • 08:29SPORT

Thomas Christiansens Panama tabte natten til fredag en testkamp til Argentina på to sene mål.

Det er en underdrivelse at sige, at der var rift om billetterne til Argentinas første landskamp efter VM-triumfen i Qatar.

Mere end 1,5 millioner fans havde ifølge AFP ansøgt om billetter til testkampen mod Panama, der blev spillet natten til fredag dansk tid i Buenos Aires.

Men de lidt over 83.000, som fik adgang, måtte vente længe på målene.

Først mod slutningen af kampen scorede Argentina to gange i 2-0-sejren over holdet, der er trænet af dansk-spanske Thomas Christiansen.

Med 12 minutter igen sparkede verdensstjernen Lionel Messi bolden på overliggeren på et frispark, og Thiago Almada bankede riposten i mål til stor glæde for de feststemte fans.

I slutminutterne fik Messi igen chancen på et frispark, og nu havde han fået kalibreret sin afslutning til perfektion. Bolden svævede op i målhjørnet og sikrede Argentina en tomålssejr.

Det var samtidig Messis mål nummer 800 i karrieren.

- Jeg har altid drømt om det her øjeblik. At juble sammen med jer i mit hjemland og løfte det størst mulige, VM-trofæet, sagde han ifølge Reuters ved en ceremoni efter kampen.

Den mangeårige FC Barcelona-profil, som i dag er på kontrakt i Paris Saint-Germain, var Argentinas bedste spiller ved VM.

I finalesejren over Frankrig scorede han to af argentinernes to mål og var også skarp i den afgørende straffesparkskonkurrence.

Tirsdag venter en ny testkamp for Argentina, der møder verdensranglistens nummer 86, Curaçao.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU