Anspændt forhold til Tyrkiet kan tvinge Sverige til EM-afbud

1. FEB 2023 • 09:07SPORT

Sveriges Atletikforbund holder nøje øje med situationen i Tyrkiet, og et EM-afbud er ikke utænkeligt.

Om godt en måned er der indendørs-EM i atletik, og det har udviklet sig til en indviklet sag for de svenske atleter.

Stævnet løber således af stablen i den tyrkiske storby Istanbul, mens forholdet mellem Sverige og Tyrkiet er særdeles anspændt.

En del af årsagen til det anspændte forhold er, at den dansk-svenske politiker Rasmus Paludan blandt andet har foretaget en koranafbrænding foran den tyrkiske ambassade i Stockholm.

Det svenske udenrigsministerium har advaret om, at der for svenskere er en forhøjet risiko ved at opholde sig i Tyrkiet - særligt i Istanbul.

Derfor er man i Sveriges Atletikforbund på stikkerne i disse uger. Det fortæller forbundskaptajn Kajsa Bergqvist til Expressen.

- Vi holder øje med, hvad der sker og er i nær kontakt med det europæiske forbund og den lokale arrangør, så vi får sikkerhed for, at det er sikkert at være der.

- Desuden håndterer vi det internt, og vi har sørget for, at vi får en sikkerhedsansvarlig med os, siger Kajsa Bergqvist.

Den aktuelle situation mellem Sverige og Tyrkiet har udviklet sig til storpolitik om Sveriges mulige indlemmelse i Nato.

Nato-medlemskab kræver et ja fra samtlige 30 Nato-lande. Tyrkiet har i månedsvis nægtet at give grønt lys - senest med henvisning til Rasmus Paludans koranafbrændinger.

Hvis situationen eskalerer, vil Kajsa Bergqvist overveje, om svenskerne skal holde sig væk fra EM.

- Det kan ikke udelukkes, men vi håber ikke, at det bliver sådan, siger den tidligere verdensmester i højdespring.

Indendørs-EM bliver afviklet 2.-5. marts.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU