Andreas Christensen håber på ny dansk slutrundetopscorer

16. JUN 2024 • 07:00SPORT

Andreas Christensen satser på, at Danmark er så gode, at han ikke behøver være slutrundetopscorer igen.

Når det danske fodboldlandshold søndag tager hul på EM-slutrunden i Tyskland, så håber Danmarks VM-topscorer fra Qatar, forsvarsspilleren Andreas Christensen, at en af hans holdkammerater overtager titlen som Danmarks slutrundetopscorer.

Bliver han dansk topscorer igen, er det næppe noget sundhedstegn, påpeger han.

- Det kunne da være meget sjovt at blive topscorer igen, men jeg håber, at vi får en anden topscorer end mig, for ellers er ét mål måske nok igen, og det går jo ikke.

- Jeg synes også, at vi står stærkere til den her slutrunde, end vi gjorde i Qatar, så jeg er sikker på, at der nok skal være andre, som får lavet nogle mål, siger Andreas Christensen.

Han scorede i 2022 Danmarks enlige VM-mål, da han på hovedstød udlignede til 1-1 mod Frankrig i Danmarks anden gruppekamp i Qatar. Danmark tabte den kamp 1-2.

Den 28-årige dansker har aldrig været nogen stor målscorer. Det er blevet til tre mål i 70 landskampe, mens det på klubplan er blevet til 13 mål i 317 kampe.

Tre af de få mål er faldet inden for en periode på tre uger i april og maj. Her spillede han på Barcelonas defensive midtbane, et nøk længere fremme end størstedelen af karrieren, og det forklarer hans pludselige opblomstring som målscorer.

- Det har været med til at gøre mig mere målfarlig at blive rykket frem, og i slutningen af sæsonen fik jeg også mere frihed. Det åbnede mit hoved lidt at blive rykket længere frem på banen, selv om jeg stadig 100 procent ser mig selv som forsvarsspiller.

- Jeg har fået åbnet sindet af at komme lidt længere frem på banen, men jeg har stadig mange offensive ting at lære på den position. Men tre mål på kort tid er i hvert fald meget godt gået, siger Andreas Christensen.

I søndagens EM-premiere mod Slovenien starter han sandsynligvis som den midterste stopper i Danmarks trebackkæde med Joachim Andersen og Jannik Vestergaard på hver sin side.

Kampen begynder klokken 18.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU