Afklaret bordtennishold stirrer allerede mod Los Angeles

5. AUG 2024 • 13:31SPORT

Trods det hurtige OL-exit ser spillerne og landstræneren en lys fremtid for bordtennislandsholdet.

Sensationen udeblev mod de svenske naboer, men for det danske bordtennislandshold har OL-debuten alligevel været en stor oplevelse.

Selv om det danske hold fortsat er nybegynder på den allerstørste scene, ser spillerne fine muligheder for, at Danmark kan kvalificere sig igen om fire år, hvor OL afholdes i Los Angeles.

- Hvis man kigger på de sidste seks år, er vores holdresultater bare blevet bedre og bedre, og jeg ser ingen grund til, at vi skulle stoppe med at forbedre os. Jeg kan kun se det gå opad, siger Anders Lind.

Som 25-årig har han formentlig sin bedste tid foran sig. Det samme gør sig gældende for den to år yngre Martin Buch Andersen, der spillede double i holdkampen.

Jonathan Groth bliver 32 senere i år, men det forhindrer ham ikke i at være på toppen om fire år, mener Lind.

- Groth er sikkert i sin bedste alder om fire år. Og hvis jeg selv lige lærer at "holde skallen" lidt mere i dagligdagen og træne lidt mere og bedre, så skal man også regne med mig. Det kan jeg love jer, siger Anders Lind.

Også landstræner Linus Mernsten ser lyst på de kommende år for toppen af dansk bordtennis.

- Jeg tror, at dette hold er klar til Los Angeles. Om vi kan kvalificere os, må vi se. Men jeg er overbevist om, at om fire år står vi endnu stærkere, siger Mernsten.

I holdkampen mod Sverige tvang Anders Lind den nykårede OL-sølvvinder i single, Truls Möregårdh, ud på randen af nederlag og førte 9-7 i afgørende sæt.

Men svenskerne var generelt bedst på de afgørende bolde og vandt 3-0. Jonathan Groths efterfølgende nederlag til Kristian Karlsson blev en lidt flad afslutning.

Groth spillede ikke op til sit bedste og erkender, at han var mentalt slidt.

- Jeg førte i første sæt og havde sætbold i andet. Men jeg vandt ikke sættene, og så er det svært. Jeg blev lidt ramt mentalt. Jeg kunne jo godt se, hvor det bar hen, når vi var bagud 0-2 i kampe og 0-2 i sæt.

- Det er en tom følelse. Men at være sammen som hold er det fedeste. Det er en individuel sport, og vi har så mange dage alene, så at tabe og vinde sammen, det er lige et nøk sjovere, siger Jonathan Groth.

For Martin Buch Andersen startede og sluttede OL med den tabte holdkamp. Han var ikke med i singleturneringen og fik således kun en doublekamp med Groth.

Efter en stærk start mod et af verdens bedste doublepar, Kristian Karlsson og Anton Källberg, mistede danskerne grebet og tabte 1-3 i sæt.

- For mig var det en vild oplevelse. Jeg har ikke sovet alt for godt de sidste nætter. Specielt i nat lå jeg og tænkte på kort forhånd, så jeg fik ikke sovet meget.

- Men jeg fandt et okay niveau frem, og det er jeg glad for. Jeg forsøgte at tage alt ind, og da jeg efter kampen fik øje på min mor og lillebror blandt tilskuerne, kom tårerne, siger Martin Buch Andersen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT