Sangerinde og rapper løber hver med to priser ved årets DMA

16. NOV 2023 • 22:15INDLAND/KRIMINAL

Rapperen Artigeardit og sangerinden Ida Laurberg vandt hver især to priser ved årets Danish Music Awards.

Torsdag aften er priserne ved årets Danish Music Awards (DMA) blevet uddelt i den tidligere fabriksbygning The Plant i København.

Aftenens store vindere er rapperen Artigeardit og popsangerinden Ida Laurberg, der begge gå hjem med to statuetter.

Artigeardit, der var nomineret i hele fem kategorier, modtager Årets Danske Album for albummet "Længe Leve" og Årets Danske Livenavn.

Mens Ida Laurberg modtager en statuette i kategorierne Årets Nye Navn og Årets Danske Hit for sangen "Jeg ka' rigtig godt li' dig", som hun synger sammen med Andreas Odbjerg.

Sangeren Christopher modtager prisen som Årets Danske Solist for filmprojektet "A Beautiful Life", der udkom 1. juni på Netflix.

Prisen som Årets Danske Gruppe går til Ukendt Kunstner, der i maj annoncerede, at de ville vende tilbage, efter de i 2016 meldte ud, at de ville gå fra hinanden på ubestemt tid.

I kategorien Årets Danske Sangskriver er det Erika de Casier og Fine Glindvad der får prisen.

Den får de for deres arbejde med den sydkoreanske popgruppe NewJeans, der har flere milliarder streams på diverse musiktjenester.

De amerikanske sangerinder Miley Cyrus og Taylor Swift blev hver især hædret i kategorierne Årets Internationale Hit og Årets Internationale Album med henholdsvis sangen "Flowers" og albummet "Midnights".

Sangerinden Alberte Winding får årets ærespris - Danish Music Awards Ærespris 2023. Den fik hun for hendes arbejde gennem karrieren med både pop- og børnesange og som forfatter til flere bøger.

Ved prisuddelingen optrådte sangerinderne Eee Gee og Ida Laurberg og rapperen Lamin.

Det er et akademi bestående af otte personer med "særlig kunstnerisk og kommerciel indsigt i musikbranchens aktiviteter", der beslutter, hvem der skal nomineres og vinde DMA-priserne.

Dette dog med undtagelse af æresprisen, der bestemmes af bestyrelsen i musikselskabernes brancheorganisation, Ifpi.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU