Særligt Østdanmark risikerer torden og skybrud onsdag

9. JUL 2024 • 20:18INDLAND/KRIMINAL

Onsdag morgen vil mange formentligt stå op til regn og torden. Risikoen for ustadigt vejr er størst østpå.

Onsdag risikerer man at stå op til kraftig regn og tordenbyger, hvis man bor i det nordøstlige Jylland, på Sjælland eller Bornholm.

Det skriver Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), som har udsendt en såkaldt risikomelding tirsdag aften.

Ifølge Hans Wanner, som er vagthavende meteorolog hos DMI, er risikoen størst i den østlige del af landet.

- Vi har i øjeblikket en koldfront, som ligger et lille stykke ude i Nordsøen, som vil bevæge sig ind over landet i løbet af natten og i morgen formiddag, og når frem til de østlige egne omkring middag, siger han.

I forbindelse med koldfronten kommer der regn og tordenbyger, og ifølge meteorologen ser det ud til, at systemet vil være mest aktivt, når det befinder sig i den østlige del af Danmark.

- En koldfront kommer altid ind og løfter luftmassen. Foran har vi en relativ varm og fugtig luftmasse. Det løft gør så, at der udløses en masse nedbør, siger han.

En risikomelding er ikke et egentligt varsel om voldsomt vejr. Men det er DMI's måde at gøre opmærksom på, at vejret kan udvikle sig voldsomt.

Hans Wanner fortæller, at det stadig er usikkert præcist, hvordan vejret vil ramme onsdag.

- Præcist, hvordan og hvorledes og hvor mange tordenskrald, der kommer, og så videre, er meget vanskeligt at sige. Der er altid stor usikkerhed forbundet med koldfronter som det her med bygeagtig nedbør, fortæller han.

DMI skriver i varslet, at koldfronten bevæger sig rimeligt hurtigt. Det betyder, at nedbøren formentligt vil blive relativt kraftig men kortvarig.

Hastigheden gør også, at det er svært at sige, om der kommer nok regn på et sted til, at det kan regnes som et egentligt skybrud.

Ifølge varslet vil nedbøren dog have skybrudsintensitet.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU