Leder af naboskole bliver midlertidig leder af Agedrup Skole

13. SEP 2024 • 14:25INDLAND/KRIMINAL

Den tidligere leder på Agedrup Skole stoppede efter kritisk rapport. Nu er der fundet en midlertidig afløser.

Marianne Justesen bliver konstitueret skoleleder på Agedrup Skole i Odense Kommune, indtil der er rekrutteret en ny skoleleder.

Det skriver Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune i en mail til Ritzau.

Marianne Justesen har siden 2017 været leder på naboskolen Seden Skole. Derfor har hun ifølge forvaltningen på forhånd kendskab til området samt elev- og forældregruppen.

Den tidligere skoleleder Christian Gantzhorn Hovendal fratrådte sin stilling med øjeblikkelig varsel 5. september.

Det skete, efter at en rapport konkluderede, at halvdelen af de ansatte på skolen ikke følte sig trygge ved at inddrage skoleledelsen, når der var behov for det.

Rapporten var udarbejdet af konsulentvirksomheden Deloitte på baggrund af en undersøgelse af forholdene på skolen.

Børn- og Ungeudvalget i Odense Kommune bestilte undersøgelsen i marts efter et bekymringsbrev fra omkring 100 forældre til børn på skolen.

Brevet berettede om episoder, hvor elever havde haft grænseoverskridende adfærd over for andre elever.

Efterfølgende kom det frem, at ledelsen på skolen kendte til tre episoder om trusler med kniv og et tilfælde, hvor et barn har fået "11-års tæsk" på sin fødselsdag.

Skolechef i Odense Kommune Nikolaj Juul Jørgensen mener, at Agedrup Skole nu har brug for ro og stabilitet oven på en "turbulent tid". Og det forventer han, at den nye midlertidige ledelse kan bidrage til.

- Med den midlertidige ledelsesbemanding de kommende måneder, er jeg overbevist om, at Agedrup Skole vil blive ledet kompetent frem mod ansættelsen af en ny skoleleder, siger han i en skriftlig udtalelse.

Marianne Justesen vil fungere som konstitueret skoleleder på Agedrup Skole fra mandag.

Desuden vil ledelsesteamet på Seden Skole og en afdelingsleder fra Odinskolen også varetage ledelsesopgaver på Agedrup Skole, oplyser Børn- og Ungeforvaltningen.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT