Lavere fart og øget kontrol skal mindske ulykker på plaget vejstrækning

14. SEP 2024 • 16:39INDLAND/KRIMINAL

Hillerød-borgmester glæder sig over tiltag, der skal bremse ulykker på Hillerødmotorvejens forlængelse.

Fartbegrænsningen sænkes fra 90 til 80 kilometer i timen, samtidig med at politiet øger sin kontrol på Hillerødmotorvejens forlængelse.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Tiltaget kommer efter en voldsom dødsulykke på strækningen i juli, da et forældrepar og en 33-årig mand mistede livet ved et sammenstød.

Hillerødmotorvejens forlængelse er en såkaldt 2+1-strækning. Det betyder, at den veksler mellem en eller to kørebaner i en given retning.

Udfordringen er, at der er mere trafik, end strækningen er dimensioneret til, siger Marianne Foldberg Steffensen, der er afdelingsleder i Vejdirektoratet.

- En nedskiltning af hastighedsgrænsen fra 90 til 80 kilometer i timen suppleret med politiets fartkontrol forventer vi reducerer de kørte hastigheder og skaber en mere glidende trafik, siger hun i meddelelsen.

Det giver ifølge afdelingslederen en "mere hensigtsmæssig trafikafvikling og bedre trafiksikkerhed" på strækningen, frem til at strækningen skal udbygges til motorvej.

Ifølge TV 2 Kosmopol er der siden 2023 sket otte alvorlige sammenstød på strækningen, der blandt de lokale kaldes "dødsruten".

Hillerød-borgmester Kirsten Jensen (S) glæder sig over, at der omsider sker noget med trafiksikkerheden på strækningen.

- Forlængelsen er noget, der bekymrer os alle, og det er godt, at der nu sker noget.

- Vi har flere gange presset på, for at der skulle ske noget, præcis som vi gjorde, da vi fik vedtaget at forlængelsen skal omdannes til motorvej til Hillerød. Så det er glædeligt, at vi er blevet hørt, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Hillerødmotorvejens forlængelse bliver udbygget til motorvej fra sommeren 2025 og frem til 2027.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT