Høje brændstofpriser får færge til at sløjfe afgange

16. SEP 2022 • 13:08INDLAND/KRIMINAL

Ledelsen for Læsøfærgen har hidtil indført et olietillæg på priserne, men det har vist sig ikke at være nok.

De stigende brændstofpriser har allerede gjort det dyrere at tage flere færger rundt omkring i Danmark, og nu kommer der så aflysninger.

Tillægget har ikke været nok til at dække priserne for Læsøfærgen, der derfor aflyser flere afgange i september og oktober.

- De stigende brændstofpriser har gjort det bydende nødvendigt at spare for at få Læsøfærgens økonomi til at hænge sammen.

- Der er indført et olietillæg på priserne, som afhjælper noget af merudgiften, men det er ikke tilstrækkeligt, fremgår det af en meddelelse på færgens hjemmeside.

Det er syv afgange om fredagen og om søndagen i september og oktober, som bliver aflyst. Det drejer sig om afgange, hvor der er færrest med.

Beslutningen er truffet i samarbejde mellem færgens ledelse og Læsø Kommune, der ejer færgerne.

Det er en ærgerlig beslutning, der også bliver lidt problematisk, siger borgmester Tobias Birch Johansen (V).

Han understreger, at det er småting, set i lyset af hvad der sker i Europa.

- Men det er en udfordring, at vi nu er nødt til at gå i en anden retning end den, der har vist sig at være den rigtige de sidste par år - nemlig flere afgange og lavere priser.

- Så der kommer til at ske noget med den frie bevægelighed i forhold til at bo på Læsø, og det ærgrer os, siger han. Hvor hårdt det rammer, er dog svært at sige:

- Der er stigende energipriser, som kan gøre det at drive virksomhed på Læsø mindre attraktivt, og det er forbundet med ekstra omkostninger i forvejen. Så det er problematisk, lyder det fra borgmesteren.

Læsøfærgens kontor har allerede taget kontakt til dem, der har booket billetter til de aflyste afgange, lyder det ifølge hjemmesiden.

Konkret er der tale om enkelte afgange den 16., 18., 23., 25. og 30. september samt den 2. og 16. oktober.

De aflyste afgange omfatter kun færgen Ane. Dermed er det stadig muligt at rejse mellem Frederikshavn i Nordjylland og Læsø med færgen Margrethe, som sejler på andre tidspunkter.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU