Heunicke indkalder til møde om vaccinedosering

26. SEP 2022 • 20:40INDLAND/KRIMINAL

Folketingets sundhedsordførere får nu en orientering om anbefalinger om vaccinedoser.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) indkalder Folketingets sundhedsordførere til et møde omkring en sag om mulig underdosering af coronavacciner.

Det skriver ministeren i et skriftligt svar til Ritzau.

- Tillid er et afgørende fundament for vores vaccinationsprogram, og derfor er det vigtigt, at der ikke opstår usikkerhed om vaccinernes effekt, skriver Magnus Heunicke.

DR skrev søndag aften, at Sundhedsstyrelsens metode til at udnytte coronavacciner fra Pfizer-BioNTech bedre sidste år betød systematisk underdosering.

Mediet havde også fået lavet et forsøg hos Teknologisk Institut.

Forsøget viser ifølge DR, at vaccinedoserne er blevet ti procent mindre, end det blev anbefalet, at de skulle være.

Det sker ifølge DR, fordi Sundhedsstyrelsen anbefalede, at man tog syv doser per glas, når det var muligt, og ikke seks som var anbefalingen.

Men Sundhedsstyrelsen afviser, at der skulle være sket systematisk underdosering. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse mandag.

- I konkrete situationer kan der selvfølgelig godt ske fejldosering, men så er det ikke på grund af vores retningslinjer, og det vil være sjældent, det er sket, siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm i meddelelsen.

Han afviser også, at forsøget fra Teknologisk Institut bidrager med ny viden.

Søren Brostrøm understreger, at man kun har anbefalet at trække en syvende dosis, når det kunne sikres, at der var tale om en fuld dosis.

På mødet vil sundhedsmyndighederne give en orientering om deres vurdering og vejledning om anvendelse, lyder det.

Det fremgår ikke, hvornår mødet skal finde sted.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU