Grønland udsender første diplomat til Danmarks repræsentation i Nato

20. MAR 2023 • 17:19INDLAND/KRIMINAL

Grønlandsk diplomat skal levere viden om arktiske forhold og bliver en del af Danmarks Nato-repræsentation.

For første gang får Grønland en diplomat ved Danmarks faste repræsentation i forsvarsalliancen Nato.

Det er det den grønlandske regering - naalakkersuisut - og det danske udenrigsministerium, der har besluttet at udnævne en grønlandsk diplomat.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Departementet for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel.

Ifølge pressemeddelelsen bliver det Lida Skifte Lennert, der skal være den nye diplomat.

- At tage del i arbejdet med de sikkerhedspolitiske udfordringer er noget, som jeg glæder mig meget til at beskæftige mig med, lyder det fra Lida Skifte Lennert i pressemeddelelsen.

Det er ifølge det grønlandske medie KNR blandt andet på grund af krigen i Ukraine, at beslutningen om at udpege en grønlandsk diplomat er blevet truffet.

Grønland har som følge af krigen brug for skærpet indsigt i sikkerhedspolitiske forhold, mener Departementet for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel.

Til KNR fortæller Lida Skifte Lennert, at hun ser frem til at starte i det nye arbejde ved Nato.

- Her vil mine erfaringer fra både hjemme som ude være noget, jeg kan gøre god brug af, siger hun til mediet.

Lida Skifte Lennert har mange års erfaring fra den grønlandske centraladministration. Hun skal blandt andet bidrage med ekspertviden om arktiske forhold i Nato.

Det har stor betydning, at Grønland er repræsenteret, mener Vivian Motzfeldt, som er naalakkersuisoq - minister - for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel i den grønlandske regering.

- Det er vigtigt, at Grønland øger sin indsigt i den sikkerhedspolitiske udvikling i det høje nord og Natos fokus på regionen, lyder det fra Vivian Motzfeldt i pressemeddelelsen.

- Det er også vigtigt, at Nato øger sin forståelse af de særlige forhold i vores region og vores samfund og er bekendt med vores interesser, vore værdier og prioriteter.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU