DR varsler ændringer inden for lyd og livedækning

19. SEP 2024 • 11:09INDLAND/KRIMINAL

En øget indsats i DR's lydunivers er et af DR's initiativer, der skal gøre indholdet bedre, lyder det.

Når danskerne fremover tuner ind på DR, bliver det til en udvidet live- og aktualitetsdækning.

Det oplyser public service-stationen i en pressemeddelelse.

- Vi arbejder i disse år med en lang række initiativer, som skal gøre vores indhold bedre og mere relevant for danskerne. Derfor udvikler vi også løbende DR Lyd, så det samlede tilbud afspejler den tid, vi er i, og de vaner og behov, som lytterne har, lyder det fra Tine Godsk Hansen, der er chef for DR Lyd.

- Det betyder, at vi den kommende tid giver plads til mere livedækning, mere aktualitet og generelt mere indhold, siger hun i pressemeddelelsen.

Det betyder blandt andet, at aktualitetsfladen "P1 Morgen" fremover også sendes om søndagen.

Det åbner for en nytænkning af trosstoffets placering, som traditionelt har ligget samlet på P1 søndag formiddag, lyder det fra DR.

Også "P1 Orientering" skruer op for volumen. Eftermiddagsprogrammet vender tilbage til at sende to timer alle hverdage, oplyser public service-stationen.

Derudover præsenterer DR en række nye podcast og programmer. Blandt andet "Hammers komponister", hvor vært Mathias Hammer dykker ned i historiens største komponister.

Dertil kommer der også mere indhold fra DR's bagkatalog, lyder det fra mediemastodonten. Herunder en udvidelse af adgangen til forskellige musikmagasiner og genudgivelse af kendte satiretitler som "Rytteriet" og "Chris og chokoladefabrikken".

I forbindelse med præsentationen af podcastene oplyser Tine Godsk Hansen, at DR vil fortsætte med at gøre flere programmer eksklusive, som det tidligere er gjort med populære programmer som podcastudgaven af "Sara & Monopolet" og "Brinkmanns Briks".

Som følge af styrkelsen af DR Lyd vil der være enkelte nye placeringer af P2's indhold i den kommende tid, oplyser Danmarks Radio.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT