Danske lifte skal redde ukrainere ud af bombede højhuse

7. OKT 2024 • 15:00INDLAND/KRIMINAL

Beredskabsstyrelsen har doneret 18 lifte til brug for redning og brandslukning i etagebyggerier i Ukraine.

Når de russiske bomber falder i Ukraine, er der indimellem brug for at redde personer væk fra høje bygninger og etagebyggerier.

Derfor har Ukraine efterlyst flere redningslifte, hvilket Danmark har hjulpet det krigshærgede land med.

Beredskabsstyrelsen oplyser mandag, at den i sidste uge har afleveret syv 45 meter høje redningslifte. Dermed har styrelsen færdiggjort en donation på i alt 18 lifte til en samlet værdi af omkring 130 millioner kroner.

- Redningsmateriellet vil gøre en forskel for de ukrainske myndigheders indsats, siger direktør i Beredskabsstyrelsen Laila Reenberg i en pressemeddelelse.

Torsdag i sidste uge fik Ukraines beredskabsstyrelse, State Emergency Services of Ukraine, overdraget den sidste af fire leverancer af redningslifte.

Den samlede donationspakke på civilbeskyttelsesområdet til Ukraine er på 160 millioner kroner i 2024. Ud over lifte inkluderer pakken røgdykkerudstyr og uddannelse i brugen af det donerede materiel.

Donationen blev annonceret i juni på et tidspunkt, hvor Ukraine oplevede flere angreb på den civile infrastruktur.

Ministeren for samfundssikkerhed og beredskab, Torsten Schack Pedersen, fortæller, at de dansk donerede lifte kan gøre forskel.

- Ukraines befolkning lider under de fortsatte russiske angreb mod civile mål som hospitaler og boligbyggerier.

- Derfor er det vigtigt, at vi hjælper de ukrainske myndigheder med at redde menneskeliv og afhjælpe krigens konsekvenser for civilbefolkningen. Det gør vi med dette vigtige bidrag fra Beredskabsstyrelsen, siger Torsten Schack Pedersen i pressemeddelelsen.

Rusland invaderede nabolandet Ukraine i februar 2022. Krigen har dermed stået på i mere end to et halvt år.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT