Borgere har tjekket årsopgørelsen over tre millioner gange

13. MAR 2023 • 10:06INDLAND/KRIMINAL

Fredag åbnede Skattestyrelsen i testtilstand for, at man kunne tjekke årsopgørelse, og det har mange gjort.

Over tre millioner gange siden fredag har borgere været forbi skat.dk for at tjekke deres årsopgørelse.

Det fortæller Jan Møller Mikkelsen, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

- Der har været rigtig stor interesse omkring årsopgørelsen. Faktisk er det sådan, at der allerede er over tre millioner login.

- Og det er 500.000 flere end på samme tid sidste år, siger han.

Desuden er der blevet lavet 747.811 ændringer i årsopgørelsen, skriver Skattestyrelsen på Twitter.

Fredag åbnede Skattestyrelsen i testtilstand for, at man som borger kunne tjekke sin årsopgørelse. Den officielle åbning er mandag, hvor man også kan ringe ind til Skattestyrelsen med spørgsmål.

Optællingen tæller antallet af login, men det betyder ikke nødvendigvis, at tre millioner borgere har tjekket årsopgørelsen. Nogle borgere kan have været forbi siden flere gange.

En årsopgørelse er et skatteregnskab for sidste år. Her kan man se, hvor mange penge man skal have tilbage i skat eller betale, hvis man har betalt for lidt i skat.

- Det er for tidligt at sige det præcise tal for, hvor mange der skal have penge tilbage, og hvor mange der skal betale restskatgæld. Men en god tommelfingerregel er, at tre ud af fire danskere står til at få penge tilbage. Sidste år udbetalte vi cirka 20 milliarder i april, hvor vi begyndte de første udbetalinger.

- Cirka en fjerdedel går enten i nul eller skal betale penge tilbage. Her lød beløbet på cirka 8,5 milliarder kroner sidste år, siger Jan Møller Mikkelsen.

Selv om den officielle åbning først er mandag morgen, har man som borger kunne rådføre sig på en chat. Her er det særligt, hvis borgere enten står til at få mange penge tilbage, eller hvis der er en stor restskat.

Fristen for at rette årsopgørelsen er 1. maj 2023.

Hvis man skal have penge tilbage, vil man i de fleste tilfælde modtage beløbet fra medio april.

Men hvis man derimod skal indbetale restskat, skal det gøres senest 3. juli 2023. Så undgår man at skulle betale et procenttillæg.

Søndag oplyste Skattestyrelsen, at borgerne i forbindelse med årsopgørelsen særligt har interesseret sig for kørselsfradrag, servicefradrag og rejseudgifter.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU