Anmeldere: Nigeriansk stjerne lyste Roskilde op midt i uvejr

7. JUL 2024 • 01:27INDLAND/KRIMINAL

Anmelderne er begejstret for den nigerianske Afrobeat-kunster Tems, der lørdag spillede på Roskilde Festival.

Lørdag er udmattelsens dag på Roskilde Festival, og dette år måske i endnu højere grad med en trussel om tornado og vildt vejr, der dog ikke endte med at tage al liv ud af festivalen.

Ikke desto mindre var Politikens anmelder Lucia Odoom løbet tør for energi. Derfor fungerede den nigerianske kunstner Tems' "musikalske nænsomhed" godt for anmelderen.

- Det var lige præcis sådan en koncert, vi havde brug for på festivalens sidste dag, skriver Lucia Odoom og kvitterer med fem stjerner.

Også Gaffas anmelder er begejstret for koncerten. Mediet giver Tems fire stjerner.

- Ved et uforklarligt held lykkedes det at gennemføre en perfekt første koncert med Nigerias store stjerne inden for Afropop, inden skybruddet satte ind.

- Tems har det hele og begejstrede mange, skriver Torben Holleufer i sin anmeldelse.

29-årige Tems, der kommer fra den nigerianske hovedstad, Lagos, spillede på Orange Scene klokken 17 lørdag.

Vejret havde tidligere lørdag ført til, at scenen Apollo måtte lukke. Den genåbnede lørdag aften.

Festivalen havde da også taget forholdsregler for at komme bedst muligt gennem uvejret, oplyste sikkerhedschef Morten Therkildsen tidligere lørdag.

Det satte dog aldrig en stopper for Tems.

Fra Soundvenues anmelder Sofie Kock Aukdahl lyder det, at man forlod Tems' koncert med et håb om at se hende på dansk jord igen.

- Tems havde fået hul igennem til den ild, der måske manglede lidt undervejs, og det gjorde, at man som publikum gik derfra med et håb om at se hende på dansk jord igen, skriver Sofie Kock Aukdahl, der giver Tems fire stjerner.

Tems er ikke den eneste vestafrikanske afropopkunstner, der de seneste år har indtaget Roskilde Festival - til begejstring for publikum.

Også Burna Boy og Rema har aflagt festivalen besøg.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU