Afsnit slettes fra kommende oplag af Diez-bog

11. OKT 2024 • 16:38INDLAND/KRIMINAL

Et afsnit i bogen "I Egen Barm", der omhandler Mads Aagaard, fjernes fra fremtidige bøger, oplyser People's.

I det kommende oplag af Katherine Diez' bog "I egen barm" vil et afsnit være slettet. Det bekræfter forlaget bag bogen, People's, til Ritzau.

- Da forfatteren ikke betragter passagen om Aagaard som afgørende for fortællingen, har hun valgt at imødekomme ønsket, skriver forlaget i et skriftligt svar.

Forlaget understreger i svaret, at det ikke er "hverken nødvendigt eller påkrævet" for dem at fjerne det pågældende afsnit.

Der er altså tale om et afsnit i bogen, hvor den tidligere P1-vært Mads Aagaard Danielsen indgår.

Han blev i 2020 fyret fra DR efter en række sager om krænkende adfærd.

"I egen barm" udkom 1. oktober og handler ifølge forfatteren selv om de livsomstændigheder, der ledte op til den såkaldte plagiatsag, som Katherine Diez var genstand for tidligere på året.

Sagen tog sin begyndelse på det sociale medie Reddit, hvor hun blev anklaget for at have plagieret anmeldere og skribenter, blandt andet fra udenlandske udgivelser.

Berlingske, som havde haft Diez ansat, undersøgte hendes tekster og kom frem til, at der i flere tilfælde var tale om plagiat.

People's oplyste i starten af denne uge, at efterspørgslen på bogen, er så stor, at de allerede en uge efter udgivelsesdatoen havde besluttet at lave endnu et oplag.

Pressechef for forlaget Mette König ønskede i den forbindelse ikke at oplyse, hvor stort det første oplag har været eller hvor stort det andet oplag kommer til at blive.

Ritzau har været i kontakt med Mads Aagaard, der ikke ønsker at kommentere sagen yderligere. Til Se og Hør har han i en besked sagt følgende:

- Jeg har intet kendskab til det rygte, Katherine Diez påstår at have hørt, og jeg kan blankt afvise, at jeg nogensinde har udtalt mig, som det fremgår i Katherine Diez' bog.

- Derfor er jeg også glad for, at People's og advokat Heidi Højmark Helveg har meddelt mig, at passagen om det påståede rygte vil blive fjernet fra eventuelt nye udgaver af bogen, lyder det ifølge mediet.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT