Aarhus lukker Marselisborg Dyrehave efter angreb fra hjort

16. SEP 2024 • 11:17INDLAND/KRIMINAL

Marselisborg Dyrehave i Aarhus lukkes nu frem til december, oplyser kommune.

Marselisborg Dyrehave i Aarhus lukker frem til december.

Det sker, efter at en ældre kvinde søndag kom til skade i haven, da en hjort ledte efter mad hos gæsterne.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, at Dyrehaven lukker. Også sidste efterår blev haven lukket ned med øjeblikkelig virkning, efter meldinger om at dyrene stangede.

Det medførte, at det i februar blev besluttet at forbyde al fodring af dyrene, hvilket ellers har været tilladt siden åbningen af Dyrehaven i 1933.

- Selv om vi har skiltet et forbud mod fodring af dyrene og mange gange har kommunikeret det bredt ud, så er der stadig mange, der fodrer dyrene.

- Vi er på vej ind i brunstperioden, og den kombination gør, at vi af hensyn til gæsternes sikkerhed er nødt til at lukke dyrehaven, siger teamleder i Teknik og Miljø Stefan Boldsen Hansen i pressemeddelelsen.

Det oplyses i pressemeddelelsen, at det er uklart, hvorvidt den tilskadekomne kvinde selv fodrede dyrene i haven.

Mange gæster omkring hende gjorde dog, og det fik dyrene i haven til at forsamle sig ved indgangen, hvilket skabte aggressiv adfærd blandt nogle af hjortene.

- Det skaber farlige situationer, når dyrene forventer godter fra gæsterne, og vi har efterhånden set en del gæster, børn som voksne, der bliver løbet ned af hjorte, der er ude efter mad, siger Stefan Boldsen Hansen i pressemeddelelsen.

Et øjenvidne beretter til TV2 Østjylland, at den tilskadekomne kvinde var på vej ud af Dyrehaven i selskab med et barn, da hun blev angrebet af et af dyrene.

Haven vil være lukket frem til december, hvor brunstperioden er ved at være ovre, oplyser Aarhus Kommune.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT