Årets ulandskalender støtter 35 grønne skoler i Uganda

4. OKT 2024 • 10:36INDLAND/KRIMINAL

Overskuddet fra salg af DR-julekalender går ubeskåret til WWF's arbejde med natur på skoler i Uganda.

Fredag sættes årets udgave af Børnenes U-landskalender til salg i hele landet. Kalenderen støtter i år Verdensnaturfondens (WWF) arbejde i Uganda.

Det skriver WWF i en pressemeddelelse.

WWF Verdensnaturfonden vil arbejde særligt med 35 grønne skoler i Uganda, hvor der skal sættes natur på skoleskemaet, og børnene skal engageres i naturbevarende aktiviteter.

- På skolerne skal eleverne plante træer, der modvirker klimaforandringer, giver skygge på varme skoledage og frugt til børnene, der ofte kommer i skole uden mad.

- Desuden lærer eleverne at lave køkkenhaver, der er tilpasset det forandrede klima, og den nye viden kan de tage med sig hjem til landsbyerne i Uganda, står der i pressemeddelelsen.

Kalenderen med DR-julekalenderen Tidsrejsen II som tema kan fra fredag købes i supermarkeder, boghandler og legetøjsbutikker over hele landet.

Overskuddet går ubeskåret til WWF's arbejde med natur på skoler i Uganda.

- Konsekvenserne af naturkrisen er mangeartede, og det er løsningerne også. Dette års projekt er et eksempel på, hvordan vi kan skabe mere natur og bedre betingelser for biodiversiteten, mens vi samtidig sikrer mad, rent drikkevand og uddannelse til lokalbefolkningen i Uganda, siger Jacob Fjalland, der er miljøfaglig direktør i WWF.

Ud over ulandskalenderen følger også undervisningsmateriale udgivet af Udenrigsministeriet/Danida om Ugandas natur og grønne skoler.

Dette er målrettet elever i 1.-5. klasse for at give danske elever et indblik i et anderledes børneliv.

Som noget nyt i år skal mere end 1000 skoleklasser i løbet af uge 44 plante et træ i deres skolegård. For hvert træ en skoleklasse planter, planter Verdensnaturfonden sammen med Velux-gruppen ti træer i Uganda.

Dermed skal der plantes 1200 træer i Danmark og 12.000 i Uganda.

Ulandskalenderen har eksisteret som et samarbejde mellem DR og Udenrigsministeriet/Danida siden 1962.

Kalenderen består af en lågekalender med årets tv-julekalender fra DR som tema.

I årenes løb er der sammenlagt blevet sendt mere end 200 millioner kroner til særlige projekter for børn i over 40 lande i Afrika, Asien og Latinamerika.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT