Tilbageholdte millioner til integrationsindsatser udbetales

19. APR 2024 • 08:42ERHVERV/POLITIK

Besparelser på integrationsindsatser annulleres. Forløbet kunne have været pænere, siger minister.

En række bevillinger til integrationsindsatser, der har været sat i bero siden årsskiftet, vil blive udbetalt, og samtidig annulleres planlagte besparelser på 27 millioner kroner.

Det oplyser udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) til Ritzau. Der vil hurtigst muligt blive ringet rundt til de organisationer, der står bag indsatserne, siger ministeren.

- Det er vigtige indsatser på tværs af organisationer - folk, der arbejder med negativ social kontrol, krisetjenesterne og klassiske organisationer som Røde Kors, siger Kaare Dybvad Bek.

Bevillingerne har været sat i bero på grund af en aftale om flere fængselspladser fra 2021. Her lød det, at der skulle spares det, der svarer til 27 millioner kroner i 2024 på integrationsindsatser, som altså i stedet skulle gå til Kriminalforsorgen.

På grund af de varslede besparelser har penge til integrationsprojekter altså været tilbageholdt. Men Kaare Dybvad Bek er torsdag aften blevet enig med aftalepartierne om at annullere besparelserne og udbetale pengene, fortæller han.

Politiken har beskrevet forløbet, og at der er tale om i alt 21 integrationsprojekter fra 19 organisationer og 64 millioner kroner, som er blevet tilbageholdt.

Kaare Dybvad Bek siger, at det aldrig var planen at spare alle de 64 millioner, men at alt nu bliver udbetalt:

- Der er ikke noget, der bliver tilbageholdt herfra.

Politiken har beskrevet, hvordan de tilbageholdte bevillinger allerede har haft personalekonsekvenser hos i hvert fald en organisation.

Adspurgt om den situation siger Kaare Dybvad Bek, at han gerne havde set et anderledes og mindre besværligt forløb:

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg godt kunne ønske mig, at det var faldet på plads tidligere. Det må vi jo lære af, siger han.

- Det vigtigste er, at der er truffet en beslutning om, at de her organisationer har deres penge for 2024 og kan fortsætte deres arbejde, siger ministeren.

Helene Liliendahl Brydensholt, integrationsordfører hos Alternativet, har fredag ministeren i samråd om sagen, og selv om pengene nu altså udbetales, og besparelserne annulleres, vil hun stadig gå kritisk til ham.

Der skal muligvis mere til end en beklagelse, siger hun. Det kunne være en form for kompensation:

- Vi synes ikke, at de (regeringen, red.) på nogen måde har været ordentlige over for de her organisationer, siger Helene Liliendahl Brydensholt.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU