Styrelse venter snarligt forlig med advokat i udbyttesag

31. OKT 2024 • 21:15ERHVERV/POLITIK

Skattestyrelsen har sagsøgt amerikanske rigmænd og deres advokat med et krav om erstatning i milliardklassen.

Skattestyrelsen forventer snart at færdiggøre en forligsaftale med advokaten Michael Ben-Jacob, som styrelsen har sagsøgt i forbindelse med sagen om svindel med udbytteskat.

Det skriver Børsen.

Avisen er i besiddelse af et brev fra Skattestyrelsens amerikanske advokat, som er sendt til dommeren i sagen, der står til at begynde i USA i januar.

Styrelsen har sagsøgt advokaten og en række rigmænd, som han har repræsenteret, med et krav om erstatning på 3,3 milliarder kroner, skriver Børsen.

Det står ikke klart, hvad der nærmere er aftalt i forliget, som styrelsen venter falder på plads senest i midten af november.

Sagen om svindel med udbytteskat tog sin begyndelse i 2015.

Her opdagede danske myndigheder, at der angiveligt var blevet svindlet med refusion af udbytteskat for omkring 12,7 milliarder kroner. Svindlen skulle være sket mellem 2012 og 2015.

Det har ført til flere straffesager i Danmark, samtidig med at myndighederne har anlagt en lang række civile søgsmål i andre lande.

Den mest omtalte af straffesagerne er den mod den britiske forretningsmand Sanjay Shah. Han er tiltalt for at have stået bag, at der uberettiget blev refunderet udbytteskat for lidt over ni milliarder kroner.

Shah nægter sig skyldig. Han mener, at han blot har udnyttet et hul i den danske lovgivning.

Der ventes at falde dom i december.

Ud over Sanjay Shah er der i Danmark rejst tiltale mod ni personer.

I to sager er der allerede faldet dom. Briten Anthony Mark Patterson er blevet idømt otte års fængsel for at have medvirket til svindel med udbytteskat for 8,4 milliarder kroner.

En anden brite Guenther Klar har fået en dom på seks år i fængsel, som han har anket.

Sagen mod de amerikanske rigmænd, som advokaten Michael Ben-Jacob har repræsenteret, er et af de omkring 500 civile søgsmål, som de danske myndigheder har anlagt i udlandet.

Også i lande som Canada, Malaysia og De Forenede Arabiske Emirater har myndighederne anlagt retssager mod forskellige personer og selskaber.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT