Peter Hummelgaard efter nye terrorsigtelser: Situationen er alvorlig

5. OKT 2024 • 15:58ERHVERV/POLITIK

Det er lørdag blevet meddelt, at grænseindsats øges efter de seneste dages hændelser i København og Stockholm.

Terrortruslen mod Danmark er ganske alvorlig.

Det siger justitsminister Peter Hummelgaard (S), efter at Københavns Politi lørdag har rejst sigtelse efter straffelovens terrorparagraf mod to svenskere.

De to svenskere blev torsdag fængslet efter sprængning af to håndgranater nær Israels ambassade.

- Hvis nogen skulle have været i tvivl om alvoren af den seneste uges begivenheder omkring den israelske ambassade, så understreger de nye sigtelser desværre med al ønskelig tydelighed, at terrortruslen mod Danmark er alvorlig. Der er desværre mørke kræfter, som vil os det ondt, siger Hummelgaard.

Københavns Politi skrev tidligere lørdag på X, at der er fundet grundlag for at udvide sigtelserne mod mændene, som indtil videre alene har været sigtet for at være i besiddelse af fem granater og for at sprænge to.

Hvad dette grundlag nærmere består i, ønsker Københavns Politi ikke at uddybe.

Samtidig med oplysningen om terrorsigtelsen, oplyste Rigspolitiet i en pressemeddelelse, at politiindsatsen ved grænserne skrues i vejret.

- Det betyder konkret, at politiet vil være endnu mere til stede på blandt andet Øresundsbroen, ligesom at flere tog og færger, der ankommer fra Sverige, vil blive kontrolleret i den kommende tid, lyder det fra Hummelgaard.

Det var natten til onsdag omkring klokken 03.20, at de to håndgranater eksploderede. Næste formiddag blev to svenske mænd under et større politiopbud anholdt på Københavns Hovedbanegård.

Håndgranaterne eksploderede ved en bygning, som ligger nær den israelske ambassade i København. Episoden skete blot få timer efter en episode nær den israelske ambassade i Stockholm, hvor der blev affyret skud.

Torsdag meldte den svenske efterretningschef Fredrik Hallström ud, at skyderiet kan have tråde til Iran.

Efterfølgende meddelte Politiets Efterretningstjeneste i Danmark (PET), at man også her har øjne og ører åbne over for en eventuel forbindelse til Iran.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT