Novo-aktien dykker markant efter skuffelse fra slankepille

20. SEP 2024 • 17:47ERHVERV/POLITIK

Testresultat for vægttabsmidlet Monlunabant har skuffet investorer. Det har ført til et fald hos Novo-aktien.

Novo Nordisk-aktien har fredag oplevet et fald på 5,4 procent.

Det står klart fredag eftermiddag efter børslukning.

Aktien begyndte at dykke tidligere på eftermiddagen. Det skete, efter at der var blevet offentliggjort testresultater for slankemidlet Monlunabant, som ikke levede op til forventningerne.

Monlunabant er en vægttabspille. Medicinen er blevet en del af Novo Nordisks satsninger efter opkøbet af Inversago Pharmaceuticals sidste år.

Før pillen kan blive godkendt af myndighederne og komme på markedet, skal det blandt andet undersøges, hvor godt den virker, og hvilken dosis patienter skal gives.

De indledende kliniske forsøg har vist tegn på effekt, men ikke en så stor effekt, som Novo og investorerne havde håbet på.

Så der skal arbejdes mere med præparatet, siger Martin Holst Lange. Han er udviklingsdirektør i Novo Nordisk.

- Resultaterne fra fase 2a indikerer, at der er potentiale for vægttab med Monlunabant, og at der er brug for videre arbejde for at finde den optimale dosis, der både er sikker og effektiv, siger Martin Holst Lange i en selskabsmeddelelse fredag.

Slankepillen skal virke ved at påvirke en receptor i hjernen, der har betydning for en persons stofskifte og appetit.

Da resultaterne blev offentliggjort, gik det hurtigt nedad for aktien. På kort tid faldt den med over fire procent. Medicinalanalytikeren Michael Novod fra banken Nordea kaldte det en overreaktion fra investorerne.

Det skrev Børsen fredag eftermiddag.

- Vi havde ikke inkluderet Monlunabant i vores model, og med tanke på data fra fase 2a ser vi ingen grund til at begynde at inkludere det. Med det sagt, mener vi også, at et fald på fire procent i aktiekursen er en betydelig overreaktion på denne nyhed og data, lød det fra Michael Novod i en skriftlig analyse.

Samlet set er Novo-aktien faldet med 7,5 procent i denne uge, skriver finansmediet MarketWire.

Aktiekursen for den danske medicinalkæmpe ligger nu på 850 kroner.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT