Lars Boje: Mikkel Bjørn sætter sig selv før Nye Borgerlige

24. JAN 2023 • 15:27ERHVERV/POLITIK

Mikkel Bjørn er ung og lige blevet valgt, og så går formanden. Det kan være overvældende, mener Lars Boje.

Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen mener ikke, at partiet befinder sig i nogen stor krise.

Det siger han tirsdag, efter at den nyvalgte folketingspolitiker Mikkel Bjørn har forladt partiet for i stedet at melde sig ind i Dansk Folkeparti.

Mikkel Bjørn er den anden i rækken, der forlader Nye Borgerlige folketingsgruppe. Kort efter valget sidste år meldte partiprofilen Mette Thiesen sig ud og er i dag løsgænger i Folketinget.

- Det er klart, at jeg gerne ville have været de her sager foruden.

- Men det er nogle gange sådan i moderne politik, at nogle sætter sig selv før en sag. Det er trist, når det sker, siger Lars Boje Mathiesen med reference til Mikkel Bjørn.

At partiet nu er et mandat fattigere, er dog ikke udtryk for nogen stor krise i partiet, slår Lars Boje Mathiesen fast.

- Mikkel er en enkelt person, der har meldt sig ud af et parti. Vi er et parti med langt over 10.000 medlemmer.

- Han er en ung mand, skal man huske. Han er 27 år gammel og er lige blevet valgt ind i Folketinget, og så trækker hans partiformand sig tilbage. Det kan godt være overvældende, siger Lars Boje Mathiesen med reference til partistifteren Pernille Vermund, der for nylig meldte ud, at hun trækker sig som formand.

Kort tid efter meldte Lars Boje Mathiesen sit kandidatur til posten.

Mikkel Bjørn forklarer tirsdag i et opslag på Facebook, at han ikke kan se sig selv i Nye Borgerlige længere, blandt andet fordi der er udsigt til, at Lars Boje Mathiesen i fremtiden skal stå i spidsen for partiet.

Mikkel Bjørn skriver også, at han er blevet truet med eksklusion fra partiet, hvis han ikke bakkede op om Lars Boje Mathiesen.

Men det er ikke rigtigt, lyder det fra formandskandidaten.

- Det er ikke en korrekt gengivelse af, hvad det var. Han er ikke blevet truet med at blive ekskluderet. Overhovedet ikke, siger Lars Boje Mathiesen.

Mens han svarer på spørgsmål fra pressen, nævner han flere gange Mikkel Bjørns alder.

Han bliver derfor spurgt, om han mener, at den 27-årige politiker har ageret umodent.

- Nej, men jeg mener grundlæggende, at folk i Nye Borgerlige skal forstå, at det er sagen, der er det vigtigste. Så kommer partiet og til sidst de mennesker, der repræsenterer partiet, svarer Lars Boje Mathiesen.

At Mikkel Bjørns alder nævnes flere gange af Lars Boje, kalder Mikkel Bjørn selv for "et godt eksempel på den form for tone", som han er bekymret for ved at have Lars Boje som formand.

- Jeg tror, at det er en meget opportun måde at sætte tingene op på for Lars Boje, som gør, at han kan skabe tvivl om mine evner til at tage stilling i sådanne scenarier.

- Det tager jeg ikke så seriøst for at være helt ærlig, siger Mikkel Bjørn efter sit første gruppemøde hos Dansk Folkeparti.

Lars Boje Mathiesen bliver også spurgt, om partiet og folketingsgruppen har været for dårlige til at tage hånd om den unge folkevalgte, der er ny på Christiansborg.

Det afviser Lars Boje Mathiesen.

Nye Borgerlige fik ved valget i 2022 seks mandater. Efter Mette Thiesens og Mikkel Bjørns exit tæller folketingsgruppen fire politikere.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU