Folketinget tilbyder midlertidige lokaler til Dansk Erhverv efter branden

18. APR 2024 • 17:25ERHVERV/POLITIK

Det er omkring otte lokaler, Folketingets formand, Søren Gade, foreslår Dansk Erhverv at bruge midlertidigt.

Folketingets formand, Søren Gade, tilbyder nu at udlåne kontorer på Christiansborg til medarbejdere fra Dansk Erhverv, efter deres arbejdsplads i børsbygningen er brændt ned.

- Det kan være, at Dansk Erhverv har behov for at være tæt på det nedbrændte Børsen, og der kan vi midlertidigt udlåne lokaler til dem, siger Søren Gade.

Idéen opstod under redningsaktionen af de værdifulde, historiske malerier.

For en kort stund blev de opbevaret i det gamle rigsarkiv på Christiansborg.

Her er der omkring otte ledige lokaler, som kan rumme en "15-20" mennesker.

Søren Gade understreger derfor, at det ikke er en fuldkommen løsning, han kan tilbyde.

- Det er en tilkendegivelse af, at vi alle er chokerede over det, der er sket, og at man må hjælpe, hvor der hjælpes kan.

Konkret ligger lokalerne i en bygning i gården foran Folketingets hovedindgang, hvor Minkkommissionen også havde til huse.

Det vil derfor være tæt på arnestedet, hvor folk fra Dansk Erhverv stadig vil have brug for at befinde sig i den kommende tid.

- Der er ikke tale om udleje eller en permanent ordning, men om godt naboskab, hvis de har et behov for det, siger Søren Gade.

Hos Dansk Erhverv tager man imod tilbuddet med taknemmelighed.

- Vi vil gerne sige tusind tak for det generøse tilbud fra Folketingets formand, siger direktør Morten Langager.

Han beretter om, at Dansk Erhverv har fået utroligt mange henvendelser om hjælp til genhusning. Lige fra private personer, der tilbyder at udlåne lejligheder, til store organisationer.

Lige nu er omkring 200 medarbejdere midlertidigt samlet i Tietgens Hus ved siden af børsbygningen, mens planerne for nye kontorpladser udformes.

Han kan derfor endnu ikke sige, om man vil tage imod tilbuddet om nabolokalerne, da planlægningen først akkurat er begyndt.

- Vi er meget glade for tilbuddet, og det vigtige for os er, at vi er tæt på Børsen og centrum af København. Det har vi været i mange år, og som organisation har vi identiteten her.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU