Endnu en pressechef smutter fra et regeringsparti efter kort tid

28. JUN 2024 • 13:31ERHVERV/POLITIK

Blot tre måneder fik Ali Aminali i jobbet som pressechef for Moderaterne. Også S skal have ny pressechef.

Ali Aminali stopper som pressechef for regeringspartiet Moderaterne.

Det skriver partiet i en pressemeddelelse. Det sker efter eget ønske, står der i pressemeddelelsen.

- Det har vist sig for svært for Ali at få det hele til at hænge sammen med arbejdet på Christiansborg og familie og børn i Aarhus, skriver partiet.

Ali Aminali, der er kendt som debattør og radiovært, begyndte som pressechef 2. april i år.

I sine blot tre måneder som pressechef var Ali Aminali blandt andet med til at føre valgkamp i forbindelse med valget til EU-Parlamentet.

Netop valgkampen kommer han ind på i et opslag om sit stop på det sociale medie LinkedIn.

- Det har været en helt vildt sjov og spændende tid - og jeg er især stolt af Europaparlamentsvalgkampen, hvor vi nåede flot i mål, skriver Ali Aminali.

Her fik Moderaterne 1 af de i alt 15 danske mandater i EU-Parlamentet. Målsætningen for partiet var dog to mandater.

I sit opslag skriver Ali Aminali desuden, at han nu retter blikket mod nye udfordringer "p å Borgen, i din radio eller andre steder".

Meldingen om Ali Aminali kommer, blot to dage efter at Jesper Vestergren meddelte, at han stopper som pressechef i et andet regeringsparti, nemlig Socialdemokratiet, efter kun lidt over et halvt år i jobbet.

Som ny pressechef har Moderaterne ansat partiets nuværende presserådgiver Christian Bendix. Hvem der erstatter Vestergren i Socialdemokratiet, vides endnu ikke.

Inden Ali Aminali blev ansat hos Moderaterne, var han blandt andet som debattør fast paneldeltager i TV 2 News-programmet "News & Co.", og han har skrevet i både Altinget, Berlingske og Ekstra Bladet.

Det politiske er ikke helt fremmed for Ali Aminali. Ved både folketingsvalget og europaparlamentsvalget i 2019 var han kandidat for De Konservative, men uden at blive valgt ind. Til EU-valget i 2019 var han opstillet som nummer to på partiets liste efter Pernille Weiss, der fik et mandat.

Ali Aminali har også tidligere været kandidat til byrådet i Aarhus Kommune for De Konservative.

Han er uddannet socialrådgiver og udgav i 2019 debatbogen "Alis Danmarkshistorie".

I det hele taget er der skiftedag internt hos Moderaterne. Politisk chef Caroline Stage Olsen bliver således særlig rådgiver for partileder og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, og hun flytter dermed til Udenrigsministeriet. Hun bliver Løkkes tredje særlige rådgiver.

Det betyder også, at Moderaternes kommunikationschef, Ulla Østergaard, nu får ansvaret for både politik, presse og kommunikation, oplyser partiet.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU