K: Lad private vagter transportere fanger for at aflaste fængsler

29. JUN 2024 • 14:17ERHVERV/POLITIK

Manglen på fængselsbetjente fortsætter og derfor vil De Konservative lade private vagter køre fangetransport.

I et forsøg på at "tænke ud af boksen" foreslår De Konservative, at private vagtfirmaer kan være med til at aflaste landets fængselsbetjente.

Det skal ske ved, at Kriminalforsorgen skal kunne hyre private vagter til eksempelvis at transportere indsatte til åbne fængsler, hvor der er "lav undvigelsesrisko", lyder det fra retsordfører Mai Mercado (K).

- Vi forestiller os kun, at det er transporter inden for den laveste sikkerhedsklasse, uddyber Mai Mercado.

Gennem de seneste ti år er antallet af fængselsbetjente faldet hvert år i Danmark trods politiske initiativer og mål om det modsatte.

- Derfor bliver vi nødt til at tænke ud af boksen og sikre at fængselsbetjentene selvfølgelig skal løse de vigtigste kerneopgaver, siger Mai Mercado, hvis parti er med i flerårsaftalen for Kriminalforsorgen.

Hun fortæller, at hun får "mange beretninger" om, at politibetjente på grund af ressourcemangel i fængslerne bliver nødt til at køre fangetransporter. En udvikling, som Berlingske også har beskrevet gennem flere år.

- Fængselsvæsenet er i knæ, konkluderer Mai Mercado.

Derfor håber hun, at fagforbund som Fængselsforbundet vil "se på forslaget med åbne øjne i erkendelse af, at vi mangler løsninger".

- Vi er for længst forbi de lavthængende frugter, siger hun.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU