EL skuffet og uforstående overfor S-afvisning af børnetilskud

29. NOV 2022 • 07:21ERHVERV/POLITIK

Socialdemokratiet vil afvise eget lovforslag om at forlænge børnetilskud, når det skal i behandles tirsdag.

Enhedslisten er mildest talt dybt skuffet over, at Socialdemokratiet ikke vil støtte sit eget lovforslag om at forlænge det midlertidige børnetilskud til udsatte børnefamilier.

- Det synes jeg er skuffende og fuldstændig uforståeligt. Der er indgået en aftale, som der var et flertal for før folketingsvalget. Det flertal er der også efter folketingsvalget, siger Enhedslistens gruppeformand, Peder Hvelplund.

- Og derfor er det helt naturligt, at regeringen lever op til nogle af de løfter, der er givet til nogle af de allerfattigste børnefamilier om, at det midlertidige børnetilskud fortsætter.

Forslaget drejer sig om et børnetilskud, der står til at udløbe ved årsskiftet. Det ophører fra 1. januar og udbetales med forsinkelse til og med februar, hvis det ikke bliver forlænget.

Men den fungerende beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard (S), har gjort det klart, at Socialdemokratiet vil afvise lovforslaget om at forlænge tilskuddet, når det skal førstebehandles tirsdag.

Socialdemokratiets begrundelse er, at regeringen efter valget den 1. november er trådt tilbage og udelukkende skal stå for de mest basale ting, så landet kan løbe rundt.

Det har Peder Hvelplund "på ingen måde" forståelse for.

- Folketinget er jo sat. Og derfor er jeg helt uforstående overfor, at man skulle have den indstilling, at den udøvende magt ikke vil gennemføre de beslutninger, som den lovgivende magt træffer, siger han.

Mens regeringsforhandlingerne pågår, kan Hummelgaard ikke give en garanti for, at børnetilskuddet bliver ført videre. Socialdemokratiet vil kun diskutere konkret politik ved forhandlingsbordet.

Meldingen fra Hummelgaard kommer, selv om det er Socialdemokratiet selv, der før valget fremsatte lovforslag om at forlænge det midlertidige børnetilskud.

Det lovforslag har Enhedslisten nu genfremsat. Derfor begynder lovbehandlingen tirsdag.

Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen, har fortalt, at Mette Frederiksen under et møde i forbindelse med regeringsforhandlingerne gjorde det klart, at hun ikke kunne garantere for børnetilskuddets fremtid.

Alligevel insisterer Enhedslisten på at få behandlet lovforslaget nu.

- Nu bliver det konkret. Og nu får regeringen mulighed for at leve op til det løfte, som den gav før valget og under valgkampen.

- Det er derfor, vi tager det ned i Folketingssalen. Dels for at sikre børnetilskuddet. Dels for at holde Socialdemokratiet fast på deres løfter.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU