DSV fortsætter væksten inden kæmpefusion

23. OKT 2024 • 08:31ERHVERV/POLITIK

DSV opnåede en omsætning på godt 44 milliarder kroner i tredje kvartal. Overskuddet var uændret.

Mens alle går og venter på, at detaljerne omkring logistikkoncernen DSV's opkøb af tyske DB Schenker falder i hak, bliver der stadig transporteret masser af gods til lands, til vands og i luften.

Det viser regnskabet for tredje kvartal, som DSV har offentliggjort onsdag morgen.

Omsætningen endte på lige godt 44 milliarder kroner, hvilket er lidt mere end otte milliarder kroner mere, end der blev omsat for i samme periode sidste år.

Overskuddet var derimod nogenlunde det samme, 2,8 milliarder kroner.

DSV indgik for nylig en aftale om at købe det tyske transportselskab DB Schenker til en pris af 107 milliarder kroner.

Aftalen afventer nu godkendelse af konkurrencemyndigheder, og hvis den som forventet falder på plads engang i andet kvartal i det nye år, vil DSV blive verdens største speditionsselskab.

- Vi ser frem til at byde vores nye kolleger velkommen og sammen bygge et transport- og logistikselskab i verdensklasse med et unikt globalt netværk og servicetilbud til vores kunder, siger administrerende direktør Jens H. Lund i en kommentar til regnskabet og den aktuelle situation.

Allerede i begyndelsen af oktober meddelte DSV, at tredje kvartal var gået bedre end forventet.

Selv om urolighederne i Mellemøsten har påvirket søtransporten en hel del, har det ikke påvirket regnskabstallene negativt, tværtimod.

Forstyrrelserne har nemlig øget efterspørgslen på ledig fragtkapacitet, og det medvirker til højere priser og dermed større omsætningen for DSV.

Indtægterne fra luft- og havtransport, der står for godt to tredjedele af DSV's omsætning, voksede således med 32 procent sammenlignet med tredje kvartal sidste år.

Også inden for landtransport og i lagerdivisionen voksede omsætningen med henholdsvis 10 og 20 procent i kvartalet.

DSV gennemførte i begyndelsen af denne måned en aktieudvidelse med henblik på at skaffe kapital til købet af DB Schenker.

Efterfølgende er aktien steget til over kurs 1500. Det er 29 procent mere, end den blev handlet til ved årsskiftet.

Dermed har DSV en markedsværdi på over 364 milliarder kroner og er dermed det næstmest værdifulde børsnoterede danske selskab efter Novo Nordisk.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT